default-image

"Μύλος" στο ΣΥΡΙΖΑ με τη "διεύρυνση" στην Κρήτη

Κρήτη
"Μύλος" στο ΣΥΡΙΖΑ με τη "διεύρυνση" στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου επί του παρόντος, αλλά την ερχόμενη Κυριακή θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις από το γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ως προς τα πρόσωπα που συμμετείχαν (όπως λ.χ. η κ. Β. Σχοιναράκη) στη συνδιάσκεψη του περασμένου Σαββάτου», είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλιδάκης φερόταν χθες να παραιτείται. Όπως διευκρίνισε στον 9.84, οι ίδιοι δεν προσκάλεσαν πρόσωπα όπως η κ. Σχοιναράκη, αλλά, αν την Κυριακή διαφανεί ότι η πρόσκληση έγινε κεντρικά, τότε όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του ιδίου αλλά κι άλλων μελών της Νομαρχιακής είναι ανοιχτά.

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις επανέλαβε πως θέση του κόμματος είναι η προσφυγή στις κάλπες.

Η αντίδραση από τα κεντρικά

Όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, την ίδια ώρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ οι τοπικές αντιδράσεις προκαλούν θυμηδία, αφού, όπως υπογραμμίζουν, η πρόσκληση στη Β. Σχοιναράκη έγινε απευθείας από το σκληρό πυρήνα της ηγεσίας του κόμματος, και μάλιστα τονίζουν με έμφαση ότι κάποιοι από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν παρακολούθησαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο, όπου απηύθυνε κάλεσμα ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σε συμπόρευση των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε το neakriti.gr το βράδυ της Κυριακής είχε παρουσιάσει σχετική δήλωση της Β. Σχοιναράκη, η οποία διεμήνυε για τις αντιδράσεις ότι στην εκδήλωση δεν παρευρέθηκε ακάλεστη, υπενθυμίζοντας τη σχετική χειραψία του Αλέξη Τσίπρα και την έκφραση της ικανοποίησής του για την αποδοχή της πρόσκλησης από την ίδια. Υπό αυτήν την έννοια η συνεδρίαση της Ν.Ε. υπό την παρουσία του Βίτσα λαμβάνει... ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης με την παρακάτω δήλωσή του:

«Το συμβάν αν έχει υποβάλει αίτηση ή όχι ο σύντροφος Παυλιδάκης δεν το γνωρίζω και το αφήνω στις δηλώσεις του. Ο ίδιος απαντά για αυτό. Εγώ θα σταθώ σε κάτι άλλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές φορές πει ότι, και την κυβέρνηση να πάρουμε αυτοδύναμα, τίποτε δε θα καταφέρουμε, αν δεν υπάρξει λαϊκό μέτωπο που να στηρίξει.

Αυτό σημαίνει παρουσία ισχυρού κόμματος και στήριξη αμφίδρομη με κινήματα, πρωτοβουλίες, δομές αλληλεγγύης.

Όσον αφορά το κόμμα, η διαδικασία να ενεργοποιηθεί το μέλος, να αφιερώσει ώρα, να μάθει και να διαβουλευτεί δουλεύτηκε άριστα από το σ. γραμματέα. Η δημιουργία πυρήνων, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι ΟΜ, όπως επίσης και η επιμόρφωση των μελών με εκδηλώσεις. Η διείσδυση σε προβλήματα, όπως των αγροτών, των μικρομεσαίων, των αυτοαπασχολούμενων, των εργατών και των υπαλλήλων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, επίσης. Ακόμα και όσον αφορά στα κινήματα ΕΝΦΙΑ, "Δεν πληρώνω", για το περιβάλλον κ.ά. έχει ισχυρή παρουσία.

Στο ζητούμενο "καθαρά χέρια" και "καθαρές κουβέντες", ο σ. γραμματέας έχει δώσει 40 χρόνια εξετάσεις.

Τώρα, γιατί τα γραφώ αυτά.

Τα γράφω, διότι δεν ξέρω τι είναι τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ξέρω όμως πόσες έδρες θα πάρουμε στο νομό μας, όχι μόνο από ελπίδα, όχι μόνο για το πρόγραμμά μας, όχι μόνο για το αδοκίμαστό μας, όχι μόνο από την αποστροφή από το παλιό και σάπιο, αλλά και από τη δουλειά που κάνει ο σ. γραμματέας.

Άρα, δε γνωρίζω τίποτε για τα δημοσιεύματα, γνωρίζω όμως το πρόσωπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News