Ειδήσεις

Ήταν... δάσκαλος και στην καλλιέργεια κάνναβης

Εκτός από τους μαθητές του είχε στο νου του και την κάνναβη. Ο λόγος για έναν 35χρονο δάσκαλο στη Σητεία που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας καθώς στο σπίτι του διέθετε ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν στον άνδρα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο όχημά του, τα ΤΑΕ Λασιθίου βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο να αναπτύσσονται με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης δύο δενδρύλλια, ύψους 95 και 16 εκατοστών, τα οποία και εκριζώθηκαν.

Ο χώρος (ένα από τα υπνοδωμάτια της οικίας όπου διέμενε) για να ακολουθηθεί αυτή η μέθοδος καλλιέργειας διέθετε θερμάστρα αλογόνου μεγάλης ισχύος, λαμπτήρες υψηλής απόδοσης, μετασχηματιστές, χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό μετρητή θερμοκρασίας και υγρασίας και ό,τι άλλο απαιτείται.

Κατά τη συνέχεια της έρευνας στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη περίπου 44 γραμμάρια χασίς αλλά και 153 σπόροι.

Η "παράλληλη ενασχόληση" του εφευρετικού εκπαιδευτικού, θα του κοστίσει την εργασία του,  καθώς έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και - σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστό από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη - ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις για την απομάκρυνσή του.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελιοδικείο Λασιθίου, ωστόσο η δίκη του αναβλήθηκε για την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια