default-image

Ξεκίνησε το πρόγραμμα μηχανικής πετρελαίου στο Πολυτεχνείο

Κρήτη
Ξεκίνησε το πρόγραμμα μηχανικής πετρελαίου στο Πολυτεχνείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη ομάδα επιστημόνων για τη βιομηχανία παραγωγής και ανίχνευσης υδρογονανθράκων γεννιέται στο Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά. Δεκατέσσερις μεταπτυχιακοί φοιτητές και 6 φοιτήτριες παρακολουθούν το πρόγραμμα μηχανικής πετρελαίου. Ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώση στη μηχανική πετρελαίου υλοποιεί το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.

Το πρόγραμμα, που στο θεωρητικό του μέρος διδάσκεται στα Αγγλικά, είναι διάρκειας ενός έτους και συμμετέχουν 20 φοιτητές που επελέγησαν μεταξύ των συνολικά 93 που είχαν υποβάλει αίτηση.

Το θεωρητικό μέρος διδάσκεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Πολυτεχνείου, ενώ διευθυντής του προγράμματος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Πασσαδάκης. Η διδασκαλία γίνεται χωρίς δίδακτρα, μεγάλο μέρος των εξόδων καλύπτουν εταιρείες πετρελαιοειδών, ενώ μεγάλη εταιρεία του χώρου έχει παραχωρήσει και το λογισμικό πάνω στο οποίο στηρίζονται οι θεωρητικές γνώσεις.

Η "Νέα Κρήτη" βρέθηκε κοντά στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που με τη βοήθεια του καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζελιλίδη παρακολούθησαν σε επιλεγμένο σημείο του νησιού το μάθημα της ανάλυσης λεκανών, ώστε να κατανοήσουν βασικές και απαραίτητες έννοιες της γεωλογίας.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για το γνωστικό αντικείμενο είναι μεγάλο, όπως και το επίπεδο σπουδών, όπως και οι ίδιοι ομολογούν.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό το επέλεξαν ανάμεσα σε άλλα που διδάσκονται σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 2 εξάμηνα με 5 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο, ενώ θα ολοκληρωθεί με τη διπλωματική εργασία των συμμετεχόντων.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News