Ειδήσεις

"Παράνομη απόσπαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας"

Ερώτηση του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με παράνομη απόσπαση υπαλλήλου από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας:

«Με αίτημα που υπάρχει στο υπηρεσιακό συμβούλιο ζητείται να αποσπαστεί μια γραμματέας από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας στην Εισαγγελία Λασιθίου για αντικατάσταση υπαλλήλου της Εισαγγελίας που ζητά να μετατεθεί στο Πρωτοδικείο του Ηρακλείου.

Αυτή τη στιγμή στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, που έχει τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς από όλα τα Ειρηνοδικεία του Λασιθίου, υπηρετούν τρεις γραμματείς και μία δικαστική επιμελήτρια με μία θέση Γραμματέως κενή.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, της οποίας ζητείται η απόσπαση, είναι τρίτεκνη μητέρα και επανήλθε πριν 5 μήνες στην οργανική της θέση στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας από προηγούμενη απόσπαση ενός χρόνου στην Εισαγγελία Λασιθίου, όπου είχε αποσπασθεί για να καλύψει κενή θέση δύο υπαλλήλων που ταυτόχρονα μετατέθηκαν με δική τους αίτηση σε θέσεις επιλογής τους.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμιστεί το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας.

Επειδή η συγκεκριμένη απόσπαση είναι παράνομη σύμφωνα με τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων αφού απαιτείται να μεσολαβήσουν 3 χρόνια από την προηγούμενη απόσπαση.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός,

Τι προτίθεται να κάνει ώστε να σταματήσει την περαιτέρω υποβάθμιση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας και την αδικία που επιχειρείται εις βάρος της συγκεκριμένης υπαλλήλου;».

Σχόλια