Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Άγρια κόντρα για τα απορρίμματα στη Χερσόνησο

 Σε ολομέτωπη σύγκρουση οδηγήθηκαν η δημοτική αρχή της Χερσονήσου και η αντιπολίτευση στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με φόντο την παραχώρηση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων. Στη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, ενώ στο αποκορύφωμα της έντασης οι παρατάξεις της μειοψηφίας αποχώρησαν από τη συζήτηση.

Ακολούθησε επίσημη ανακοίνωση από τη Σύμπραξη των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου, η οποία καταγγέλλει ως παράτυπη και αδιαφανή διαδικασία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Χερσονήσου για την παραχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και καθαρισμού κοινόχρηστων χωρών σε ιδιώτη επιχειρηματία, καθώς και της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών με τρόπο που χαρακτηρίζεται "καταφανώς απαράδεκτος και ασύμφορος για τον Δήμο άρα και το Δημότη".

"Η αποχώρηση δεν είναι πολιτική στάση, αλλά δείγμα ανευθυνότητας", απάντησε λίγα λεπτά αργότερα ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης ο οποίος κατέθεσε το σκεπτικό της δημοτικής αρχής απαντώντας στα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης. "Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τέτοιους υπαινιγμούς, κινούμαστε στη γραμμή της νομιμότητας. Οι πράξεις μας ελέγχονται από το ελεγκτικό συνέδριο αλλά και κάθε αρμόδιο θεσμό. Δεν κάναμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από το να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά αναλυτική αποτύπωση του κόστους για όλο το φάσμα της καθαριότητας", δήλωσε ο κ. Μαστοράκης αναφέροντας πως ο ΦΟΣΔΑ είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση του θέματος.

Σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση  

Στη ανακοίνωση, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γ. Σέγκος έθεσε μια σειρά από ερωτήματα αναφέροντας μεταξύ άλλων:  "Γιατί το θέμα έρχεται μόλις 14 ημέρες πριν λήξει η σύμβαση με τον υφιστάμενο εργολάβο; Που είναι η μελέτη της υπηρεσίας περιβάλλοντος του Δήμου;  Που είναι η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που να ζητά από τον ΦΟΔΣΑ εισήγηση; Τι έκανε η Δημοτική Αρχή για 6 μήνες μετά την εκλογή της για το θέμα; Η προφανής πλέον ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στην διαχείριση των θεμάτων του Δήμου αλλά και των νομικών του προσώπων γίνεται επικίνδυνη, άρα μη αποδεκτή από την παράταξη μας. Η οποία σιωπή πλέον θα είναι συνενοχή στην διάλυση του Δήμου και του τόπου μας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση. Καλούμε  την Δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο και πρόεδρο του ΕΣΔΑΚ κ. Μαστοράκη να πράξη τα δέοντα. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση της παράταξής μας θα είναι διπλά στον Δημότη μας και τα συμφέροντά του".

Σχόλια