Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τους νέους οικονομολόγους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης για τους Νέους Οικονομολόγους με τίτλο "Εργασιακές Προοπτικές για νέους οικονομολόγους & επιχειρήσεις" που πραγματοποιήθηκαν στην Τετάρτη 10 και την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.

Κατά την εκδήλωση της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου, η κ. Ρούστα, Kron quality IT services, παρουσίασε της δυνατότητες της πλατφόρμας «Αγορά Εργασίας» που λειτουργεί στα πλαίσια της ιστοσελίδας του ΟΕΕ/ΤΑΚ. Το νέο διαδικτυακό εγχείρημα, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο σε πτυχιούχους οικονομικών σχολών που αναζητούν εργασία και επαγγελματίες - εταιρείες που προσφέρουν θέσεις εργασίας σε απόφοιτους οικονομικών σχολών.

Ο κ. Καθαράκη, διευθυντής ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, παρουσίασε τα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης που απευθύνονται σε ανέργους και εργαζόμενους. Ο κ. Αλεξάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ανέλυσε τα αποτελέσματα της μελέτης του ΟΕΕ και του Πανεπιστημίου Πειραιά με τίτλο: «Οι προοπτικές του επαγγέλματος του Οικονομολόγου». Τέλος η κ. Κανδεράκη, Διοίκηση Επιχ., Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια & Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια NLP, παρουσίασε τα οφέλη των «Τεχνικών Επικοινωνίας στην ικανοποίηση των πελατών».

Η εκδήλωση της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου περιελάμβανε διάλεξη της κ. Κανδεράκη και της κ. Μπάκιντα, Marketing M.Sc., Business Development, με θέμα τη σύνταξη βιογραφικού και προετοιμασία για συνέντευξη.

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ενίσχυση των νέων συναδέλφων στη διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας και η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες της νέας εφαρμογής «Αγορά Εργασίας», στην οποία έχουν ήδη αναρτηθεί σημαντικός αριθμός βιογραφικών.

Σχόλια