default-image

Η μητέρα της 12χρονης μαμάς μιλάει στο neakriti.gr

Κρήτη
Η μητέρα της 12χρονης μαμάς μιλάει στο neakriti.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαλίστατη και πρόθυμη να αναλάβει την τύχη της εγγονής της και της κόρης της εμφανίζεται η μητέρα του 11,5 ετών κοριτσιού το οποίο νοσηλεύεται στη Μαιευτική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Γύρω του γιατροί και νοσηλεύτριες έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον προστατευτισμού, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν κάθε πιθανότητα φόρτισης και τραυματικών καταστάσεων πριν ληφθούν αποφάσεις που θα κρίνουν την τύχη τόσο της ανήλικης μητέρας όσο και του μωρού που έφερε στον κόσμο. «Εγώ θα τα πάρω και το μωρό και το κορίτσι. Είχα δυο παιδιά, τώρα έχω τρία. Επειδή έκανε ένα λάθος δε σημαίνει ότι θα την πετάξω στο δρόμο», δήλωσε η ίδια. Χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να εξηγήσει πώς, αφού δεν μπόρεσε να προστατεύσει την κόρη της, θα μπορέσει να εγγυηθεί την υγεία και την ανατροφή του μωρού...

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1x96pb90/

Το κορίτσι, που είναι άγνωστο αν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης του συνειδητοποίησε την πραγματικότητα, ζητά να δει το μωρό. Κάτι που ωστόσο έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής οι γιατροί, φοβούμενοι το σοκ που μπορεί να υποστεί. Η επιφύλαξη των γιατρών είναι απόλυτα λογική, αν συνυπολογίσει κανείς τις ανατριχιαστικές περιγραφές των γειτόνων της οικογένειας στις Αγιές Παρασκιές, όπου ζούσαν, μέχρι η εγκυμοσύνη της ανήλικης τσιγγανοπούλας να είναι απόλυτα αντιληπτή. Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν το 11χρονο κοριτσάκι να παίζει στα σκαλοπάτια του σπιτιού με κούκλες και παιχνίδια...

Ψυχολόγος στο πλευρό της ανήλικης

Η κατάσταση του μικρού κοριτσιού ήταν κάθε άλλο παρά άγνωστη, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα του 11,5 ετών κοριτσιού, το οποίο αποτελεί τη νεαρότερη περίπτωση μητρότητας που έχουν αντιμετωπίσει οι Αρχές στην Ελλάδα. «Μπροστά μου ήταν δυο ξαδέλφια. Πίσω από την πλάτη μου κάνανε ό,τι κάνανε», δήλωσε χθες η 29χρονη... γιαγιά. Η ίδια χαρακτήρισε την απίστευτη περιπέτεια του μικρού κοριτσιού ως ένα «λάθος» της κόρης της και του 14χρονου ανιψιού της, με τον οποίο εμφανίζεται εξοργισμένη. Σε βάρος του έχει καταθέσει μήνυση από τον περασμένο Μάιο, όταν αποκαλύφθηκε η εγκυμοσύνη.

Ο ανήλικος, που φέρεται να είχε ολοκληρωμένη σχέση με το κοριτσάκι, είχε φύγει προσωρινά για τη Ρουμανία, ωστόσο φαίνεται να επέστρεψε στην περιοχή, συνεχίζοντας τη σχέση του με το κοριτσάκι.

Η γιαγιά του μωρού, απαντώντας σε ερωτήσεις, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο το μωρό να μην αποτελεί καρπό της σχέσης του 14χρονου με την κόρη της. «Δεν είχε καμία άλλη σχέση το παιδί μου. Μπορεί να φοβήθηκε να μου πει από την αρχή την αλήθεια, όμως όταν το κατάλαβα μου τα είπε όλα το κορίτσι», δήλωσε μετ' επιτάσεως η μητέρα στη βροχή των ερωτημάτων για την πατρότητα του μωρού.

Εισαγγελική έρευνα για κακούργημα

Όπως επιβεβαίωσε χθες ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκης, από τη στιγμή που ενημερώθηκε από το διοικητή του ΠΑΓΝΗ για τις πτυχές της υπόθεσης μετέβη προσωπικά στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης Ζ. Κοκκινάκη, μέσω του οποίου ενημερώθηκε και η εισαγγελέας Ανηλίκων, καθώς η περιπέτεια στην οποία βρίσκεται το κοριτσάκι συνιστά κακούργημα. Η εισαγγελική έρευνα κινείται με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς πρόκειται για παιδί κάτω των 12 ετών. Την ώρα που 29χρονη γιαγιά βρισκόταν στο τμήμα νεογνών ζητώντας να δει το μωρό, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος ήταν στο πλευρό της ανήλικης, προσπαθώντας να κρίνουν αν είναι σε θέση να δει το παιδί που έχει φέρει στον κόσμο και αν είναι σε θέση να αναλάβει σε κάποιο βαθμό τη φροντίδα του. Αυτό ήταν το αίτημα της κατεπείγουσας παραγγελίας που έφτασε στο ΠΑΓΝΗ από την εισαγγελέα ανηλίκων.

Παίρνει εξιτήριο - Αγωνία για την τύχη μητέρας και νεογνού

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μητέρα και μωρό θα λάβουν εξιτήριο και μέχρι τότε πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί η τύχη και των δυο. Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, όπως δήλωσε και χθες ο κ. Χαριτάκης, είναι έτοιμη να τα φιλοξενήσει για λίγες ακόμη ημέρες αν χρειαστεί. Ωστόσο, ο πρώτος λόγος ανήκει στην αρμόδια εισαγγελέα. Ερώτημα που προφανώς προβληματίζει τις αρμόδιες Αρχές είναι όχι μόνο η τύχη του μωρού, αλλά και του ανήλικου κοριτσιού, για το οποίο εξετάζεται η πιθανότητα να ενταχθεί και το ίδιο σε κάποια δομή που να μπορεί να την υποστηρίξει.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News