default-image

Συνάντηση δημάρχου Κισσάμου με τη νέα διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ

Κρήτη
Συνάντηση δημάρχου Κισσάμου με τη νέα διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ενίσχυση των μηχανισμών καθαριότητας και η βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Κισσάμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μανώλης Ξυπολιτάκης με τη νέα διοίκηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο αυτής κ. Μιχάλη Τζινευράκη και τον αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Κουτράκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας που θα έχει ο Δήμος Κισσάμου με τη ΔΕΔΙΣΑ για το επόμενο έτος στο κομμάτι της αποκομιδής και της ανακύκλωσης απορριμμάτων, ενώ κοινή διαπίστωση υπήρξε η ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξεύρεση και χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ως έργου με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που θα συμβάλει στην σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο Κισσάμου.

Τέλος ο κ. Σταθάκης εξέφρασε τη βούλησή του προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει - σε βάθος χρόνου - να αποκτήσει τα αναγκαία τεχνικά/μηχανικά μέσα ώστε να αναλάβει αποκλειστικά το κομμάτι της αποκομιδής απορριμμάτων και γι' αυτό ζήτησε από τη ΔΕΔΙΣΑ να στηρίξει την προσπάθεια αυτή του Δήμου με παροχή της αναγκαίας τεχνογνωσίας αλλά και συνεργασία για την εξεύρεση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών πόρων και προγραμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News