Ειδήσεις

Ν. Μαριάς: "Να αντικατασταθεί ο Στουρνάρας"

Μιλώντας σήμερα Τρίτη από το Στρασβούργο για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Γ. Στουρνάρα και Ευρωπαίων αξιωματούχων στις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής καθηγητής Νότης Μαριάς ζήτησε την αντικατάσταση του Γ. Στουρνάρα από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς, όπως είπε, με την παρέμβαση αυτή «έχει παραβιάσει τη νομοθεσία με βάση την οποία διορίστηκε».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Μαριάς στις δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", η αντιμνημονιακή κυβέρνηση του πατριωτικού δημοκρατικού τόξου, που σύντομα θα προκύψει μετά από εκλογές στην Ελλάδα, θα έχει κάθε νομικό και νόμιμο έρεισμα για να τον απομακρύνει.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της πατρίδας μας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποτίθεται ότι τηρεί πολιτική ουδετερότητα. Ο κ. Γιούνκερ έκανε παρέμβαση στα ελληνικά πράγματα, κάτι που παραβιάζει τη Συνθήκη της Ε.Ε. Έδειξε ότι δεν ενεργεί ως πρόεδρος της Κομισιόν αλλά ως εκπρόσωπος των δανειστών που επιθυμούν να καταληστεύσουν τον ελληνικό λαό και να διατηρήσουν το σύστημα εξάρτησης».

Σχόλια