Ειδήσεις

Μ. Κεφαλογιάννης για συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία

Οι μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία «δε συνάδουν με τις φιλοδοξίες της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Τουρκίας Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κεφαλογιάνη αναφορικά με το πρόσφατο κύμα συλλήψεων δημοσιογράφων στην Τουρκία από τις τουρκικές Αρχές έχει ως εξής:

«Οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας κατά δημοσιογράφων που πρόσκεινται φιλικά στην αντιπολίτευση έρχονται σε καταφανή αντίθεση με τις ευρωπαϊκές δημοκρατικές αξίες, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού του κράτους δικαίου, της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης.

Οι ενέργειες αυτές των τουρκικών Αρχών δε συνάδουν με τις φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή ¨Ένωση. Η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη  χώρα, οφείλει να σέβεται και να υπερασπίζει τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας τις οποίες πρεσβεύει η Ε.Ε.

Στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ε.Ε.-Τουρκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στη χώρα αυτή, ιδιαίτερα και μετά την πρόσφατη "Έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία", στην οποία η Επιτροπή υπογραμμίζει την ανησυχία της για τις ελλείψεις στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Σχόλια