default-image

Ο Ρούνεϊ πιστεύει στο πρωτάθλημα

Ποδόσφαιρο
Ο Ρούνεϊ πιστεύει στο πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον παλιό καλό της εαυτό. Μπορεί να βρίσκεται αρκετά πίσω από την πρώτη θέση, ωστόσο το μεγάλο της αστέρι, ο Γουέιν Ρούνεϊ, πιστεύει στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» διανύουν ένα εκπληκτικό σερί έξι νικών που τους έχει ανεβάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι όμως ο αρχηγός τους, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι η ομάδα του στο παρελθόν έχει καταφέρει να καλύψει αντίστοιχη βαθμολογική διαφορά.

«Πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Είμαστε οκτώ βαθμούς πίσω όμως μπαίνουμε σε μία κομβική περίοδο του πρωταθλήματος. Πρέπει εμείς να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια μας και ποτέ δεν ξέρεις. Ένα απλό "στραβοπάτημα" των ομάδων που είναι από πάνω μας στη βαθμολογία αρκεί για να μας βοηθήσει. Η Γιουνάιτεντ έχει βρεθεί ξανά σε αυτήν την κατάσταση στο παρελθόν και κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να πάρει τον τίτλο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα, τον Κάρικ και τον Φλέτσερ να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα», είπε ο 29χρονος επιθετικός που αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Έχουμε δείξει πολύ καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια. Μπορεί κάποια να μην εξελίχθηκαν με τον τρόπο που θα θέλαμε όμως, χάρη στην ποιότητά μας, καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη», ήταν τα λόγια του αρχηγού την εθνικής Αγγλίας.

Ένας από τους λόγους που οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό το σερί, είναι οι επεμβάσεις του Ντάβιντ Ντε Χέα. Ο Ισπανός πορτιέρο διανύει εκπληκτική σεζόν και όπως ήταν λογικό, ο Γουέιν Ρούνεϊ μίλησε με τα καλύτερα για τον 24χρονο συμπαίκτη του.

«Είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο. Όπως ο Φαν Ντερ Σαρ πραγματοποίησε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του όταν ήρθε στην Μάντσεστερ, έτσι κάνει και ο Ντάβιντ. Αναμένεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον στο σύλλογο. Αν εξακολουθήσει να δουλεύει τόσο σκληρά, θα είναι ο καλύτερος για πολύ καιρό ακόμα», είπε ο Άγγλος επιθετικός που στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες προσαρμογής που είχε ο πρώην τερματοφύλακας την Ατλέτικο.

«Το να είσαι ο βασικός τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ στα 20 σου είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν αντικατέστησες έναν φανταστικό τερματοφύλακα όπως ο Φαν Ντερ Σαρ. Γνωρίζαμε όλοι ότι θα χρειαζόταν λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί και όντως χρειάστηκε. Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι για εκείνον, όμως δούλεψε σκληρά και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι του», κατέληξε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναζητήσει την έβδομη συνεχόμενη νίκη της το Σάββατο, όπου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άστον Βίλα για την 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News