default-image

Πακιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο - 5 παιδιά νεκρά και 40 τραυματίες

Κόσμος
Πακιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο - 5 παιδιά νεκρά και 40 τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση σε σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κομάντος Ταλιμπάν και κρατούν ομήρους 500 σπουδαστές και δασκάλους.

Το σχολείο βρίσκεται στην Πεσαβάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, μια περιοχή που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ισλαμιστική εξέγερση, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού, της αστυνομίας και ανταρτών της περιοχής, αναφέρει η Ημερησία.

Πέντε σπουδαστές είναι νεκροί και 40 τραυματίες, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των νοσοκομειακών πηγών. Ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του στρατού στο σημείο και ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στο Army Public School.

"Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων", δήλωσε ο Τζαμσέντ Χαν, οδηγός σχολικού.

Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν, σύμφωνα με το imerisia.gr.

"Οι βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσής μας εισέβαλαν στο σχολείο, έχουν οδηγίες να μην βλάψουν τα παιδιά αλλά ότι ο στόχος ήταν το προσωπικό τους στρατού", δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News