default-image

Π.Μοσκοβισί: "Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρεί"

Ελλάδα
Π.Μοσκοβισί: "Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι να τιμωρήσει. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες και να βοηθήσουμε», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής κ. Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επισήμανε ότι χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις», διευκρινίζοντας πως «το ζητούμενο είναι πως θα αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας ώστε να γίνει πιο βιώσιμο και ανταγωνιστικό».

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του στο πλαίσιο της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Μοσκοβισί για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τους τελευταίους 18 μήνες στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση τόσο των δομών όσο και του προσωπικού, αλλά και στις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Παρουσίασε επίσης την ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης 2014 - 2016, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων, την περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης, το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, την εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), την ενίσχυση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), καθώς και την επέκταση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του τόνισε «ότι έχουμε αναλάβει με θάρρος και αποφασιστικότητα την ιδιοκτησία αυτών των μεταρρυθμίσεων και συζητάμε μαζί με τους εταίρους μας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε.

Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Μοσκοβισί, με την ιδιότητα του ως τέως υπουργού Οικονομικών της Γαλλικής Κυβέρνησης, για τη σημαντική βοήθεια που μας έχει παράσχει η Γαλλία στα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης», κατέληξε ο υπουργός στις δηλώσεις του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News