Ειδήσεις

Το Ηράκλειο θα αποκτήσει το δικό του... Central Park!

Μία από τις πλέον τραγικές ελλείψεις του Ηρακλείου είναι οι χώροι πρασίνου. Και αυτήν ακριβώς την έλλειψη θέλει να "κλείσει" ο Δήμος Ηρακλείου, δημιουργώντας το... δικό μας μητροπολιτικό πάρκο!

Στην περιοχή των Μεσαμπελιών σχεδιάζεται να δημιουργηθεί αυτό το "μικρό central park" (από το γνωστότερο παγκοσμίως πάρκο που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη) το οποίο σχεδιάζει ο Δήμος Ηρακλείου να φτιάξει σε μια τεράστια έκταση 54 στρεμμάτων στην περιοχή των Μεσαμπελιών, που ξεκινά κάτω από τη γέφυρα της εθνικής οδού στη λεωφόρο Κνωσού και φτάνει μέχρι και το ύψος της εφορίας.

Το neakriti.gr έχει στη διάθεσή του τα τελικά σχέδια τα οποία μεταμορφώνουν αισθητικά και περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή, καθώς πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο, το οποίο έλαβε τη Δευτέρα ομόφωνα το "πράσινο φως" από τον αρχιτεκτονικό συμβούλιο του νομού Ηρακλείου.

Δεκατέσσερα στρέμματα πράσινο, κιόσκια, μικρές πλατείες, χώροι εκδηλώσεων, υδάτινα στοιχεία, υπαίθριο αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, σταθμοί ποδηλάτων, παιδικές χαρές, διαδρομή πεζών μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης στρωμένος με τσιμέντο, έγχρωμα βότσαλα ή μαρμαροψηφίδες, 8,5 στρέμματα νέα πεζοδρόμια καθώς και λωρίδα όδευσης τυφλών. Θα τα έχει... όλα!

Σύμφωνα με τη μελέτη, θα χρησιμοποιηθούν ιθαγενή φυτά και δέντρα, σε μεγάλη ποικιλία και αριθμό, που θα αποτελέσουν ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, όπου μικρά παιδιά θα απολαμβάνουν κάθε στιγμή.

Το Μητροπολιτικό και Οικολογικό Πάρκο Ερυθραίας κοστολογείται στο "αλμυρό" ποσό των 7,2 εκατομμύρια ευρώ, με τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη να διεκδικεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια