Ειδήσεις

Πάνω από 10.000 πινακίδες κυκλοφορίες στη ΔΟΥ Ηρακλείου!

Πέρυσι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. του Ηρακλείου κατέθεσαν πάνω από 11.000 πινακίδες, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα "βάρη" του αυτοκινήτου τους.

Φέτος δεν αναμένεται να πιάσουμε ξανά το νούμερο αυτό, αλλά θα το... πλησιάσουμε επικίνδυνα, κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι απελπιστική για πολύ κόσμο.

Χιλιάδες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ξεκίνησαν να κατατίθενται στις εφορίες της Κρήτης καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν και φέτος να πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας.

Στις εφορίες Ηρακλείου και Χανίων καταγράφεται έντονη κινητικότητα στο αρμόδιο τμήμα, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τις τελευταίες μέρες του χρόνου, με τις γνώριμες εικόνες ουρών, τεράστιας ταλαιπωρίας και γκρίνιας χιλιάδων φορολογουμένων.

Με τις πινακίδες ανά χείρας, χιλιάδες οδηγοί σπεύδουν στις εφορίες για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, καθώς αδυνατούν και φέτος να πληρώσουν, όπως λένε, τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας. Και προφανώς προτιμούν να εκταμιεύσουν τα χρήματα αυτά, καθώς και του ασφαλιστηρίου, για να καλύψουν άλλες, πιο άμεσες ανάγκες της οικογένειάς τους.

Στη εφορία του Ηρακλείου έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 4.000 πινακίδες, οι οποίες αφορούν Ι.Χ. και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, με τον τελικό αριθμό, όπως εκτιμάται, να υπερβαίνει κατά πολύ τις 10.000 πινακίδες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στον τεράστιο αυτό αριθμό δεν έχουν υπολογιστεί τα φορτηγά και τα μηχανάκια, πόσω μάλλον οι πινακίδες που κατατίθενται στα γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Αρκαλοχώρι, Μοίρες, Τυμπάκι και Χερσόνησο.

Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες που πλήρωσαν ένα ευρώ τέλη κυκλοφορίας μετά από σχετική παρότρυνση του Κινήματος "Δεν πληρώνω" καλούνται τώρα να τα πληρώσουν… διπλά. Συγκεκριμένα οι εφορίες απέστειλαν συνολικά 3.500 τέτοια "μπιλιετάκια" ζητώντας διπλά τα τέλη της χρονιάς που φεύγει.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια