Ειδήσεις

Βραβείο στο 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου για ταινία animation

Το Βραβείο Νεαρότερου Δημιουργού στην κατηγορία Α (4-12 ετών) έλαβε το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, με υπεύθυνες νηπιαγωγούς τις Δέσποινα Κομνηνού και Ζαμπία Λαζανάκη, για την ταινία animation (κινουμένων σχεδίων) "Δεινόσαυροι", κατά την απονομή βραβείων για τη 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας-Camera Zizanio, που πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία από 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2014.

Στην Camera Zizanio διαγωνίζονταν 220 ταινίες από 190 σχολεία απ' όλη την Ελλάδα, ενώ ακόμα μεγάλη συμμετοχή ταινιών (250) υπήρξε από ευρωπαϊκές χώρες για το ευρωπαϊκό τμήμα του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία  τοπικών φορέων, φορέων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φορέων του οπτικοακουστικού χώρου κ.λπ.

Δεκαπέντε νηπιαγωγεία από τη 19η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής του νομού Ηρακλείου, με την προτροπή της σχολικής συμβούλου κ. Νίκης Δεληκανάκη, συμμετείχαν με 23 ταινίες animation στη διοργάνωση, για πρώτη φορά ως μοναδικές συμμετοχές νηπιαγωγείων από όλη την Ελλάδα. Η κ. Δεληκανάκη είχε διδάξει σε σειρά σεμιναρίων στους εκπαιδευτικούς της προσχολικής τη μεθοδολογία animation, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εξαιρετικές παραγωγές από τους μικρούς μαθητές. Οι περισσότερες από τις ταινίες, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη, είναι αναρτημένες στην καινοτόμο εκπαιδευτική ιστοσελίδα των Μαθηματικών creativemathpathways.sch.gr.

Η βραβευμένη ταινία, κατασκευασμένη με πολύ μεράκι από τα μικρά παιδιά και με το συντονισμό των νηπιαγωγών, συνδυάζει ένα ευφάνταστο σενάριο με μαθηματικές έννοιες και αρκετό χιούμορ.

Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη συγκεντρώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές στο 28ο Νηπιαγωγείο και έγινε η απονομή του βραβείου στα παιδιά μέσα σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού.

Σχόλια