default-image

Την Τρίτη η παρουσίαση του βιβλίου "Εκεί και πάντα αλλού"

Κρήτη
Την Τρίτη η παρουσίαση του βιβλίου "Εκεί και πάντα αλλού"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Μαρίας Παπαγιάννη "Εκεί και πάντα αλλού" παρουσιάζουν αύριο Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο cafe bar "Ενοδία" οι εκδόσεις "Πατάκη".

Το βιβλίο προλογίζει η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη, ενώ η δημοσιογράφος Μαρία Παναγιωτοπούλου και η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη συζητούν για το πού, πώς, ποτέ και γιατί ο έρωτας γίνεται λογοτεχνία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Εκεί και πάντα αλλού... σ' ένα άλλο όνειρο, σε μια παράλληλη σχέση, σε μια λάθος εποχή. Οι ήρωες της ιστορίας ζούνε το όνειρο σε δόσεις, µη τολμώντας να αλλάξουν τη ζωή τους ουσιαστικά. Η Δώρα, παντρεμένη πολλά χρόνια µε τον Γρηγόρη, εργάζεται νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκεί θα γνωρίσει και θα συνδεθεί µε τη Σαπφώ, μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Μέσα από το ημερολόγιό της, η Δώρα θα παρακολουθήσει έναν μεγάλο έρωτα σε μια Ελλάδα διαφορετική. Αυτές οι σελίδες μιας άλλης ζωής θα τη βοηθήσουν να ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης της προσωπικής της αλήθειας. Κι ας είναι τελείως διαφορετική η δική της ιστορία και οι δικές της απώλειες. Φαίνεται, οι ίσκιοι όλοι μοιάζουν.

Η συγγραφέας

Η Μαρία Παπαγιάννη γεννήθηκε στη Λάρισα και είναι παντρεμένη με το συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και στη συνέχεια δούλεψε ως δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων ως υπεύθυνη γραφείου Τύπου. Τα τελευταία χρόνια γράφει ιστορίες για παιδιά και μεταφράζει παιδική λογοτεχνία. Το μυθιστόρημά της με τίτλο "Ως διά μαγείας" τιμήθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και με το Βραβείο Λογοτεχνικού Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού "Διαβάζω". Έγραψε το λιμπρέτο και στίχους στο έργο "Παράξενο δεν είναι;" (μουσικό θέατρο το οποίο ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής το 2007 και το 2008). Επίσης το λιμπρέτο (διασκευή του μυθιστορήματος της Σ. Λάγκερλεφ "Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον") για το έργο "Πες το μ' ένα παραμύθι" για αφηγητή και ορχήστρα σε μουσική του Θ. Μικρούτσικου που παρουσιάστηκε τα Χριστούγεννα του 2002 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο cafe-bar "Ενοδία", στο Ηράκλειο (πεζόδρομος Κοραή 12, τηλ. 2810/243.071).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News