Ειδήσεις

Συνεχίζουν για πέμπτη εβδομάδα την αποχή οι δικηγόροι

Για 5η συνεχή εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των δικηγορών από τα καθήκοντά τους πανελλαδικά. Όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να απέχουν από τα καθήκοντά τους έως ότου από το υπουργείο να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στα αιτήματά τους όσον αφορά στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η γκρίνια από μερίδα πολιτών που περίμεναν καιρό να γίνει κάποια δίκη τους και λόγω της αποχής αναβλήθηκε ξεκίνησε. Ωστόσο οι δικηγόροι τονίζουν πως αν το νομοσχέδιο περάσει τα πράγματα θα είναι χειρότερα από την όποια καθυστέρηση έχουν τώρα στις υποθέσεις τους.

Όπως συμπληρώνουν, αν το προωθούμενο νομοσχέδιο τελικά ανατρέψει το καθεστώς δεκαετιών μέσα από το οποίο απονέμεται ορθά η δικαιοσύνη μέχρι και σήμερα, τα σοβαρότερα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουν πολίτες.       

Οι προθέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου είναι οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν επ' αόριστον. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι για υποθέσεις που αφορούν κρατούμενους ή κινδυνεύουν με παραγραφή οι δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα χορηγούν άδειες και οι δίκες πραγματοποιούνται κανονικά.

Σχόλια