Ειδήσεις

Συνέδριο για τον Πολιτισμό ως εργαλείο ανάπτυξης στη Μυρτιά

Παγκρήτιο συνέδριο με τίτλο "Ο Πολιτισμός ως εργαλείο Ανάπτυξης" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/12/2014 στο συνεδριακό κέντρο του Μουσείου "Νίκος Καζαντζάκης" στη Μυρτιά.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Κοινωνικο-Οικο-Πολιτιστικού Δικτύου (ΚΟΙΠΟΔΙ) του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Χερσονήσου σε θέματα Πολιτισμού κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, αναπτύχθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους πολιτιστικούς συλλόγους, όπως διοικητικά θέματα λειτουργίας, φοροτεχνικά και ασφαλιστικά θέματα, ενώ παρουσιάστηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα ("Ευρώπη για τους Πολίτες" κ.ά.) και δομήθηκε ένας δημιουργικός διάλογος γύρω από το ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων στην τοπική ανάπτυξη με όρους νεωτερικότητας και με σεβασμό στην παράδοση.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο πρόεδρος του Δικτύου Δήμου Χερσονήσου κ. Γιάννης Κομονταχάκης παρουσίασε τις πρώτες δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2015 και τόνισε τη σημασία την ένωσης των δυνάμεων των συλλόγων προκειμένου μαζί να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, μαζί να διεκδικήσουν χρηματοδοτικούς πόρους και μαζί να σχεδιάζουν δράσεις που αφορούν μεν τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο αλλά έχουν και υπερτοπική σημασία.

Οι εγγραφές των Πολιτιστικών Συλλόγων στο Δίκτυο Φορέων του Δήμου Χερσονήσου συνεχίζονται, καθώς και οι εγγραφές στην Παγκρήτια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης (πληροφορίες: πρόεδρος, κ. Γιάννης Κομονταχάκης 6974883401, email: diktiohers@gmail.com).

Το συνέδριο οργάνωσε η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης, της οποίας το Δίκτυο Δήμου Χερσονήσου αποτελεί μέλος και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στα πλαίσια του Προγράμματος "Νήσων Περίπλους".

(Στη φωτογραφία διακρίνονται: ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΟΔΙ Χερσονήσου κ. Γιάννης Κομονταχάκης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Τίτος Κοκολάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος δημάρχου Χερσονήσου σε θέματα Πολιτισμού κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, η υπεύθυνη του Προγ/τος "Νήσων Περίπλους" κ. Δήμητρα Καμπέλη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καινούριου Χωριού κ. Αντώνης Χριστάκης, ο πρόεδρος του Π.Σ. Σταμνιών κ. Γιάννης Μανουσάκης, ο εκπρόσωπος του Π.Σ. Γουρνών κ. Γιώργος Κρασσάς και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου)

Σχόλια