default-image

Κλειστή χριστουγεννιάτικα η Παιδιατρική Κλινική Αγ. Νικολάου

Κρήτη
Κλειστή χριστουγεννιάτικα η Παιδιατρική Κλινική Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμία μέρα κλειστή η Παιδιατρική Αγίου Νικολάου» βροντοφωνάζουν τα μέλη της Επιτροπής γονέων του Δήμου Αγίου Νικολάου που, μπροστά στον κίνδυνο η κλινική να βάλει λουκέτο και εκείνοι να μην ξέρουν πού θα πάνε τα παιδιά τους όταν αυτά αρρωστήσουν, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Οι γονείς διεκδικούν την πλήρη και σωστή λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και την άμεση πρόσληψη προσωπικού σε αυτό, ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά του. Επίσης να βρεθεί μια λύση στο θέμα της κάλυψης των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Μάλιστα, μετά από συνάντηση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε, οι γονείς κατέθεσαν ψήφισμα στους αρμόδιους επί του θέματος φορείς τονίζοντας: «Μετά από μια πλήρη ενημέρωση που μας έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, που αποτελεί το κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου, και δη της Παιδιατρικής Κλινικής και με δεδομένο ότι δε θα εφημερεύει για 7 μέρες εντός του μήνα Δεκέμβρη και μάλιστα την ημέρα των Χριστουγέννων και τις λοιπές αργίες των ημερών, κάναμε προτάσεις για τον τρόπο αντίδρασής μας, ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με τη δημόσια υγεία και με την ασφάλεια των παιδιών μας».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον τρόπο διαμαρτυρίας τους, προκειμένου να διεκδικήσουν τη στελέχωση και την ομαλή λειτουργία της Παιδιατρικής αλλά και των υπόλοιπων κλινικών του Αγίου Νικολάου, η συνέλευση των γονέων αποφάσισε:

- Οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων να επισκεφτούν αύριο Τρίτη 16 Δεκεμβρίου τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και να παρουσιάσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει, ζητώντας να βρεθεί τρόπος ώστε να μην κλείσει η Παιδιατρική για καμία μέρα.

- Να προωθηθεί πιο γρήγορα το θέμα της μετακίνησης του παιδιάτρου από την Ικαρία που έχει δείξει ενδιαφέρον ώστε να καλυφθεί το κενό στην Παιδιατρική του ΓΝΑΝ, έστω για το επόμενο χρονικό διάστημα.

- Να κάνουν μια κινητοποίηση μαζί με τα παιδιά τους στον περίβολο του νοσοκομείου την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, ώστε οι ζωγραφιές των ίδιων των παιδιών να στείλουν το μήνυμα της απαίτησης να μην κλείσει η Παιδιατρική ξανά.

- Να ξεκινήσει προσπάθεια συλλογής υπογραφών από όλους τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι θα δηλώνουν την απαίτηση στη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου».

Γ. Μανουσάκης: «Λύση υπάρχει»

Αύριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζόμενων Γιώργο Μανουσάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων γονέων των σχολείων της περιοχής επισκέπτονται τη ΔΥΠΕ διεκδικώντας άμεσα λύση, ενώ την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις επικεντρώνονται στον περίβολο του σχολείου από εργαζόμενους, γονείς και παιδιά που με τις ζωγραφιές τους θα επιχειρήσουν να στείλουν το μήνυμα της απαίτησης η κλινική να είναι ανοικτή όλο το χρόνο.

«Λύση υπάρχει. Απαιτείται μια υπογραφή από το υπουργείο Υγείας που καθυστερεί αδικαιολόγητα την τοποθέτηση μόνιμου γιατρού στην κλινική», επισημαίνει ο ίδιος. «Γιατρός από την Ικαρία, συγκεκριμένα, επιθυμεί να έρθει στον Άγιο Νικόλαο».

Ο Γιώργος Μανουσάκης επαναλαμβάνει πως το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου είναι ένα από αυτά που σήμερα υπολειτουργούν καθώς αυτή είναι η ακολουθούμενη πολιτική.

Μαρία Αντωνογιαννάκη, Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News