default-image

Ένας 14χρονος ο πατέρας του παιδιού της 11χρονης!

Κρήτη
Ένας 14χρονος ο πατέρας του παιδιού της 11χρονης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας 14χρονος Ρουμάνος Ρομά φέρεται να είναι ο... ευτυχής πατέρας του παιδιού που έφερε στον κόσμο μια 11χρονη σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η είδηση για τη γέννηση ενός κοριτσιού από μία κοπελίτσα που δεν έχει καν κλείσει τα 12 χρόνια ζωής της έχει προκαλέσει σοκ και μούδιασμα στην κρητική κοινωνία, αν και στη μικροκοινωνία των Ρουμάνων Ρομά, στην οποία ανήκουν τόση η 11χρονη όσο και ο 14χρονος, δε φαίνεται να υπάρχουν ανάλογοι προβληματισμοί.

Το ρεπορτάζ που έκανε το neakriti.gr στις Αγιές Παρασκιές, όπου μέχρι και πριν από λίγους μήνες διέμενε η οικογένεια της 11χρονης, δείχνει ακριβώς αυτό: ότι οι οικείοι της δεν το θεώρησαν κάτι το... ιδιαίτερο και θεωρούν ότι είναι μάλλον φυσιολογικό.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά σε Κέντρο Υγείας της ενδοχώρας κι ενώ ο τοκετός φαινόταν να επίκειται άμεσα. Ακολούθως εσπευσμένα μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου τελικά κατάφερε να γεννήσει, αφού οι γιατροί ακολούθησαν τη μέθοδο της  καισαρικής τομής για να φέρουν στον κόσμο το κοριτσάκι.

Η ανήλικη πλέον μητέρα και το νεογέννητο κοριτσάκι που γέννησε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο τώρα ξεκινά η έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, αρχικά τουλάχιστον προκειμένου να ξεκαθαριστεί κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε η εγκυμοσύνη της στην ηλικία των μόλις 11 ετών.

Για την υπόθεση έχει ήδη ειδοποιηθεί εισαγγελέας ανηλίκων που θα επιληφθεί και θα ερευνήσει. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα συνεργαστούν με αυτές του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να "βγάλουν άκρη" με την ιδιαίτερα περίεργη και ευαίσθητη αυτή υπόθεση.

Την 11χρονη συνοδεύει μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι μητέρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζει έντονες επιφυλάξεις ως προς το αν η γυναίκα αυτή είναι μητέρα της.

Ωστόσο η 11χρονη έμενε με τη φερόμενη ως μητέρα της στις Άγιες Παρασκιές έως λίγους μήνες πριν, όταν η εμφανέστατη πλέον εγκυμοσύνη της φαίνεται να ανάγκασε την οικογένεια (μέλος της οποίας είναι και ένα μικρό αγοράκι) να αναζητήσει αλλού στέγη, προκειμένου να γεννήσει δίχως τα "ενοχλητικά" σχόλια της κοινωνίας.  

Οι χωριανοί είχαν αρχίσει να συζητούν το θέμα και, παρότι η 11χρονη ισχυριζόταν ότι απλώς έχει παχύνει, η προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν ήταν δυνατό να κρυφτεί στο ασχημάτιστο ακόμη σώμα της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News