default-image

Και "έξυπνες" και "οικολογικές" οι νέες στάσεις του αστικού

Κρήτη
Και "έξυπνες" και "οικολογικές" οι νέες στάσεις του αστικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Έξυπνες" στάσεις λεωφορείου, εξοπλισμένες με μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα που θα εξασφαλίζουν τη συνεχή ηλεκτροδότηση τους, τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία του Γαζίου και της Αμμουδάρας για την άμεση ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε σχέση με τον χρόνο αναμονής των λεωφορείων.

Για πρώτη φορά σε επίπεδο Ελλάδας τοποθετούνται μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα σε έξυπνες στάσεις, με το παράδειγμα να ακολουθούν και άλλες περιοχές της χώρας και για πρώτη φορά, οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων δεν συνδέονται με ρεύμα αλλά με φωτοβολταϊκά συστήματα και σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων

Αυτές τις ημέρες γίνονται τεχνικές δοκιμές προκειμένου να ενεργοποιηθούν άμεσα οι έξυπνες στάσεις στο Δήμο Μαλεβίζου.

Εντωμεταξύ, στον αέρα θα βγει διαγωνισμός του Αστικού ΚΤΕΛ για τη τοποθέτηση επιπλέον 16 έξυπνων στάσεων για τη πόλη του Ηρακλείου, χωρίς όμως αυτές να περιλαμβάνουν την "πρωτοτυπία" με τα μικρά φωτοβολταϊκά.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται τεχνικές δοκιμές για τη λειτουργία των έξυπνων στάσεις με τα μικρά φωτοβολταϊκά προκειμένου πολύ σύντομα να τεθεί σε λειτουργία και ο ηλεκτρονικός πίνακας, μέσω του οποίου θα ενημερώνονται οι επιβάτες για τον χρόνο αναμονής της αστικής γραμμής λεωφορείου που επιθυμούν να επιβιβαστούν.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου δρομολογεί και το έργο τοποθέτησης μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, έργο προϋπολογισμού - μαζί με τις 16 "έξυπνες στάσεις", άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Επόμενος στόχος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσα στα λεωφορεία, με τους επιβάτες να κάνουν χρήση ηλεκτρονικής κάρτας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News