default-image

Σύντομα παραδίδεται η παράκαμψη της Βιάννου

Κρήτη
Σύντομα παραδίδεται η παράκαμψη της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελειώνουν τα βάσανα για χιλιάδες οδηγούς στη Βιάννο, καθώς σε λίγες μέρες πρόκειται να παραδοθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της παράκαμψης Βιάννου.

Πρόκειται ένα έργο που πέρασε από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις οι οποίες οφείλονταν και στα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών, όπως ένα καμίνι Ρωμαϊκής Έπαυλης, το οποίο πρόκειται να αναδειχθεί από το Δήμο Βιάννου.

Με την παράδοση της παράκαμψης Βιάννου, «ξεμπλοκάρονται» άλλα δύο έργα, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν από τη νέα χρονιά.

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα από το Καμίνι που ήρθε στο φως στο πλαίσιο των εργασιών του αναπτυξιακού έργου της Παράκαμψης της Άνω Βιάννου, το οποίο βρίσκεται στη τελική ευθεία.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, με το έργο μήκους 3,7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ να παραδίνεται στη κυκλοφορία τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για ένα έργο που θα ανακουφίσει τον οικισμό της Άνω Βιάννου που σήμερα δέχεται τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

Με την ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης της Άνω Βιάννου ξεμπλοκάρονται άλλα δύο έργα, αυτό της ανάπλασης του οικισμού αλλά έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News