Ειδήσεις

Στ. Θεοδωράκης: "Θα συνεργαστούμε με την Εθνική Ελλάδος"

«Λάθος» χαρακτήρισε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος "Το Ποτάμι", Σταύρος Θεοδωράκης, την απόφαση να οδηγηθεί τόσο σύντομα η ελληνική Βουλή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αιτιολογώντας αυτή του την κριτική τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Βενιζέλος τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για μεγάλο λάθος».

Η δική του πρόταση πάντως, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις, είναι «να εκλέξει εντέλει ΠτΔ η παρούσα Βουλή και να δεσμευτεί η κυβέρνηση πως θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2015 και μάλιστα μετά την τουριστική περίοδο», λέγοντας πως οι πολίτες πρέπει οικονομικά να πάρουν τα πάνω τους μέσα από τον τουρισμό και έπειτα χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό να επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιος θα τον εκπροσωπήσει στη νεοσύστατη Βουλή ενδεχομένως το Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη του 2015.

«Δε θέλουμε δηλαδή λευκή επιταγή στην κυβέρνηση γιατί δεν τα πάει καλά», είπε χαρακτηριστικά. «Οι εκλογές βέβαια πρέπει να γίνουν μετά την τουριστική περίοδο. Υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν εδώ και τώρα εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν στο "μπάχαλο" της κοινωνίας και δεν τους ενδιαφέρουν οι δουλειές του κόσμου. Άλλωστε, αυτοί δεν έχουν δουλειά. Τρέφονται από το κόμμα, δηλαδή από το κράτος. Πάντως υπάρχει και κάτι αισιόδοξο, ότι υπάρχουν όλο και πιο πολλοί Έλληνες και βέβαια όλο και πιο πολλοί Κρητικοί που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και το δεξί λάθος».

Όσον αφορά τα σενάρια περί συνεργασιών, μετά και από ενδεχόμενες εθνικές εκλογές, που προσάπτουν στο "Ποτάμι", ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Με ανθρώπους που έχουν κλειστά τα αφτιά τους στην κοινωνία, με ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, με ανθρώπους που έχουν κομματικούς στρατούς να θρέψουν... εμείς δε θα συνεργαστούμε. Θα συνεργαστούμε με την Εθνική Ελλάδος, με αυτούς δηλαδή που θέλουν να πάνε την Ελλάδα μπροστά».

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του και προς τα τρία μεγάλα κόμματα, λέγοντας πως «αυτό που μας φοβίζει είναι πως και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται να θέλουν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά».

Στα πλαίσια της παραμονής του στο νησί μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί, ο πρόεδρος του "Ποταμιού" θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος που έχουν επιλεγεί από τα κλιμάκια του "Ποταμιού" που βρέθηκαν στην Κρήτη τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την αξία αυτής της διαδικασίας λέγοντας ότι «θα βρούμε τους καλύτερους γι' αυτό και παίρνουμε τους δρόμους. Για να βρούμε τους καλύτερους Έλληνες για να τους κάνουμε εμείς βουλευτές».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε στο "Νίκος Καζαντζάκης" το απόγευμα του Σαββάτου και μετά από μια σύντομη παραμονή στο Ηράκλειο  μετέβη στο Πέραμα Μυλοποτάμου προκειμένου στις 8:30 το βράδυ να παρακολουθήσει την παράσταση "Αναφορά στον Γκρέκο" που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του την Κυριακή στις 10:30 το πρωί θα συναντηθεί με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό ενώ στις 11:30 θα συναντήσει τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, ενώ στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε φίλους και εθελοντές του "Ποταμιού" στο Ωδείο Ρεθύμνου.

Ο κ. Θεοδωράκης θα αναχωρήσει από τα Χανιά για την Αθήνα τη Δευτέρα το πρωί.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια