default-image

Γ. Σταθάκης: "Συνολική διαπραγμάτευση για χρέος"

Κρήτη
Γ. Σταθάκης: "Συνολική διαπραγμάτευση για χρέος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μη ρεαλιστικό χαρακτηρίζει ο Γιώργος Σταθάκης το ενδεχόμενο της άμεσης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση.

Ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί σε συνέντευξή του ότι ο χρόνος που απομένει είναι πολύ μικρός και εκτιμά ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι συνολικότερη και θα αφορά το χρέος και την εγκατάλειψη του τρέχοντος προγράμματος».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εφημερίδα "Αγορά" ο Χανιώτης βουλευτής εκτιμά ότι το ποσοστό του χρέους που μπορεί να κριθεί από τα διεθνή standards επαχθές είναι πολύ μικρό, κάτω του 5%. «Παρότι, λοιπόν», όπως λέει, «θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να απομειώσουμε το χρέος, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε το ζήτημα αυτό σημαντικό για τη στρατηγική μας».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με εταίρους και δανειστές αλλά και το ζήτημα του λεγομένου "plan b" ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «οι άμεσες πρωτοβουλίες μας θα είναι επαφές σε ανώτατο επίπεδο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η περίπτωση "αποτυχίας" πρέπει να αποκλείεται, μια και δε συμφέρει κανέναν. Αποτυχία στη διαπραγμάτευση θα είναι αποτυχία και για τους δανειστές μας. Συνεπώς, εκτιμώ ότι θα βρεθεί λύση, γιατί είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών», σημείωσε.

Τέλος σχετικά με την πρόσφατη οικονομική παρουσίαση που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο City, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, επισήμανε ότι «η παρουσίαση του κλίματος που επικρατούσε στο Λονδίνο με όρους "φόβου" δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Η διεθνής επενδυτική κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι επίκειται πολιτική αλλαγή, τουλάχιστον στην Ελλάδα και την Ισπανία, και προσαρμόζεται σε αυτήν την προοπτική. Προφανώς, οι αγορές δεν είναι κάτι ενιαίο, οπότε δεν έχουν όλοι οι επενδυτές την ίδια άποψη. Εκτιμούμε ότι η προοπτική μιας σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας θα έχει θετικό αντίκτυπο στις αγορές», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News