default-image

Συνάντηση φορέων για τον Εμμανουήλ Κριαρά

Κρήτη
Συνάντηση φορέων για τον Εμμανουήλ Κριαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας πραγματοποιείται συνάντηση ανταλλαγής απόψεων για το πώς πρέπει να τιμάται η μνήμη του μεγάλου επιστήμονα Εμμανουήλ Κριαρά που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ως γνωστόν, ο Εμμανουήλ Κριαράς (1906-2014) αποδήμησε εις Κύριον στις 22 Αυγούστου 2014 και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Στερνών Ακρωτηρίου Χανίων, δημοτική δαπάνη, στις 27 Αυγούστου 2014. Όπως υπενθυμίζει το Δ.Σ. του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, ο Εμμανουήλ Κριαράς είχε επιλέξει ο ίδιος να είναι μόνιμος "ένοικος" Ακρωτηρίου.

Το Κέντρο, του οποίου ο Εμμανουήλ Κριαράς υπήρξε συνεργάτης και καλός φίλος, καλεί με ανακοίνωσή του εκπροσώπους φορέων να παρευρεθούν στη συνάντηση που θα γίνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στις 12 μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70) προκειμένου να συζητηθεί το πώς πρέπει να τιμηθεί, και να τιμάται στο εξής η μνήμη του Εμμανουήλ Κριαρά, αλλά και για να υπάρξει συντονισμός των εκδηλώσεων που ενδεχομένως γίνουν ή πρέπει να γίνουν.

«Αν κάποιος φορέας δεν μπορεί να στείλει εκπρόσωπό του στη συνάντηση, καλό θα είναι να μας στείλει τις προτάσεις ή τις παρατηρήσεις του με mail, για να τεθούν υπόψη των φορέων στη συνάντηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News