default-image

Σε εξωφρενικά ύψη οι τιμές των iPod

Επιστήμη
Σε εξωφρενικά ύψη οι τιμές των iPod

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πιο δημοφιλή δώρα για τα Χριστούγεννα δεν πωλείται πλέον στα καταστήματα. Δύο μήνες αφότου η Apple ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του iPod Classic MP3 player, το μεταχειρισμένο πουλιέται στην τετραπλάσια τιμή από την αγορά του.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, το κλασικό iPod με τα 160 GB, στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε 40.000 τραγούδια, πωλείται στο Amazon για 670 στερλίνες, περίπου 850 ευρώ.

Πάνω από 3.000 μοντέλα - το έβδομο βγήκε στην αγορά το 2010 - έχουν πουληθεί στο eBay από τον περασμένο Οκτώβριο που αποσύρθηκε το iPod Classic σε τιμές από 350 έως 500 στερλίνες, δηλαδή από 440 έως 630 ευρώ, ενώ στην αγορά βγαίνουν ακόμη και παλαιότερα μοντέλα με 230 στερλίνες, δηλαδή πάνω από 300 ευρώ.

Αφού η Apple απέσυρε το iPod Classic από την ιστοσελίδα της, ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είχε πια πρόσβαση στα εξαρτήματα, οπότε ενδεχόμενη νέα σχεδίαση του iPod Classic θα ήταν εξαιρετικά απαιτητική. Μάλιστα, πριν από περίπου ένα χρόνο, το περιοδικό Stuff πρότεινε με άρθρο του την αγορά iPod Classic «πριν να είναι πολύ αργά».

«Το Spotify προσφέρει 20 εκατομμύρια τραγούδια, όμως 120 GB μουσικής είναι πολύ περισσότερο απ' ό,τι χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι», έγραφε το περιοδικό.

Πλέον τη θέση του iPod Classic έχει πάρει το iPod Touch, όμως το παλιό iPod δεν είναι το μόνο ρετρό γκάτζετ που έχει γίνει ξανά δημοφιλές.

Η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, η Άννα Γουιντούρ, εθεάθη στο US Open με ένα κινητό προηγούμενης γενιάς, ενώ το ίδιο συνέβη και με τη Ριάνα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News