Ειδήσεις

"Εδώ μέσα υπάρχουν κλέφτες!" (video)

Σε πολιτική ομιλία με παρεμβάσεις από τους ίδιους τους πολίτες, καταγγέλλοντας μάλιστα τα «έργα και τις ημέρες» μερίδας πολιτικών στελεχών της Κρήτης, εξελίχθηκε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου "Ατλαντίς", έκτος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσκεκλημένους από πολιτικούς χώρους για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνδιάσκεψης, βρέθηκαν και αρκετοί πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι η ομιλία θα διακοπτόταν με καταγγελίες.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαζε τους τόνους σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους μεγαλοεργολάβους και τα "αρπαχτικά" της αγοράς που συγκεντρώνουν πλούτο εις βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, η αίθουσα προς στιγμήν πάγωσε όταν μια γυναίκα παρενέβη διακόπτοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα και ανοίγοντας μαζί του διάλογο.

«Από τους φτωχούς τα πήρανε, οι κλέφτες τα φάγανε και τα τρώνε μέχρι τώρα! Και εδώ μέσα γεμάτο είναι. Έναν-έναν τους ξέρω», φώναξε δυνατά απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ήταν παρόντες βουλευτές, αυτοδιοικητικά στελέχη και πολιτικό προσωπικό που έχει διαχειριστεί και διαχειρίζεται ακόμη θέσεις εξουσίας στην Κρήτη.

Παρά την αρχική αμηχανία, ο κ. Τσίπρας χαμογέλασε απαντώντας: «Θα σε χρειαστούμε να κυβερνήσουμε μαζί και να μας τους υποδείξεις». Ήταν η στιγμή που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, επιδοκιμάζοντας παράλληλα και την καταγγελία της γυναίκας που έβαλε στο στόχαστρο παλαιά στελέχη που υπηρετούν σε θέσεις εξουσίας σήμερα.

Μάλιστα, μετά το τέλος της ομιλίας του η γυναίκα χάρισε μία κρητικιά κεντημένη πετσέτα με τη φιγούρα του Μίνωα στον κ. Τσίπρα, που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε στους ώμους.

Σχόλια