default-image

"Εξάρες" για την ΕΛ.ΑΣ.: 33 συλλήψεις στην Κρήτη

Κρήτη
"Εξάρες" για την ΕΛ.ΑΣ.: 33 συλλήψεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριάντα τρία άτομα, άνδρες και γυναίκες, με αδυναμία στην πράσινη τσόχα, τα ζάρια αλλά και τα "φρουτάκια" συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

Κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλο το νησί για την πάταξη του παράνομου τζόγου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 7.000 ευρώ χιλιάδες μάρκες, τράπουλες άλλα και ζάρια, πάνω στα πράσινα τραπέζια που στήθηκαν παράνομα σε καφετέριες και καφενεία απ άκρη σ άκρη της Κρήτης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η τάση προς τον παράνομο τζόγο συνδέεται με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό.  

Φόρτος εργασίας και στα αυτόφωρα των δικαστηρίων που γεμίζουν από παίχτες παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Γέμισαν τα κρατητήρια

Για άλλους ήταν οι εξάρες και τα καλά χαρτιά τα ξημερώματα. Τα ντόρτια και η γκίνια γέμισαν τα κρατητήρια σε όλο το νησί. Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 33 άτομα, άνδρες και γυναίκες, πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να τζογάρουν παράνομα ή να βοηθούν στη διεξαγωγή των παράνομων παιχνιδιών κατά τις συντονισμένες εφόδους των αστυνομικών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καταστημάτων σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά και Λασίθι.

12 συλλήψεις στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, η Ασφάλεια και η ΟΠΚΕ συνέλαβαν πάνω στην πράσινη τσόχα 11 άτομα. Είχαν στήσει το καρέ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πρώτο όροφο καφετέριας 46χρονου, όπου υπήρχαν 6 τραπέζια, και έπαιζαν "TEXAS POKER". Ανάμεσά τους μια γυναίκα αλλά και ο υπεύθυνος του καταστήματος. Κατά την έφοδο της Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  823 μάρκες και το χρηματικό ποσό των 340 €, τράπουλες, ενώ συνελήφθη και ο τσιλιαδόρος της υπόθεσης που ήταν κρυμμένος σε δέντρα με το κινητό ανά χείρας. Αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να ενημερώσει…  

11 συλλήψεις στο Τυμπάκι  

Τα ντόρτια και οι διπλές στα ζάρια που έπαιζαν σε καφενείο 54χρονου στο Τυμπάκι οδήγησαν στη σύλληψη 11 ατόμων - ανάμεσά τους μια γυναίκα, υπεύθυνη του καταστήματος. Αστυνομικοί του Τμήματος Μοιρών και του ΤΑΕ κατέσχεσαν 4.755 ευρώ, τα ζάρια, δύο τράπουλες και 736 μάρκες. Το συγκεκριμένο κατάστημα στερείτο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καθώς και ταμειακής μηχανής.

Μία σύλληψη στη Χερσόνησο

Στη Χερσόνησο ο υπεύθυνος καφετέριας συνελήφθη καθώς το αφεντικό του είχε στο μαγαζί τρία μηχανήματα για να μπορούν οι θαμώνες να παίζουν "φρουτάκια" διαδικτυακά  

Δύο συλλήψεις στα Χανιά

Στα Χανιά στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας για παράνομα "φρουτάκια" έπεσαν δύο άτομα: ο 41χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας, που είχε τον ηλεκτρονικό κουλοχέρη, αλλά και η 50χρονη που με τη βοήθειά του επιδιδόταν στο παράνομο τυχερό παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ηλεκτρονικό παιχνίδι και 1.110 ευρώ .

Δύο συλλήψεις στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο, κατά την επιχείρηση κατά του παράνομου τζόγου, στα κρατητήρια κατέληξαν δύο ακόμη άτομα. Σε καφετέρια τα παράνομα "φρουτάκια" μέσω διαδικτύου έδιναν και έπαιρναν. Συνολικά 6 υπολογιστές ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τους λάτρεις του είδους. Η Ασφάλεια συνέλαβε τον 39χρονο ιδιοκτήτη και έναν τζογαδόρο ετών 58, που στην κατοχή του βρέθηκαν 120 ευρώ τα οποία φέρεται να είχε κερδίσει. Άλλα 373 ευρώ εντοπίστηκαν μέσα στο μαγαζί ως προερχόμενα από τη διεξαγωγή των απαγορευμένων τυχερών παιγνίων ενώ οι 6 ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν.

Πέντε συλλήψεις στο Λασίθι  

Στο Λασίθι 5 ήταν τα άτομα που δε ρέφαραν και κατέληξαν στα κρατητήρια. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου τούς τσάκωσαν σε καφενείο 43χρονου σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι να παίζουν ΠΟΚΕΡ.

Το χρηματικό πόσο που κατασχέθηκε σε αυτήν την περίπτωση ανέρχεται σε 310 ευρώ, ενώ βρέθηκαν 151 μάρκες διαφόρων χρωμάτων και ποσών και μια τράπουλα.

Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News