Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Χερσονήσου

Εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" με τη βοήθεια της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του ΠαΓΝΗ και σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Χερσονήσου, τις ενορίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, καθώς και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χερσονήσου. Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από 10 το πρωί μέχρι 13:30 στο κατάστημα Δημοτικής Κοινότητας Λιμ. Χερσονήσου (Ελευθερίας 50, Λιμ. Χερσονήσου).

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση του αίματος που συλλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη, με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή του.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνθρωπος από 18 έως 62 ετών. Οι γυναίκες μπορούν να δίνουν ανά τέσσερις μήνες και οι άνδρες ανά 3 μήνες. Είναι μια διαδικασία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει 3 ώρες από το μεσημεριανό φαγητό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του "Αιματοκρήτη" www.aimatocritis.gr ή τηλεφωνήστε στο 2810-239773.

Η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός.

Σχόλια