default-image

Τα όπλα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα
Τα όπλα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα καλάσνικοφ που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη πριν από έναν χρόνο πραγματοποιήθηκε και η σημερινή επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα μετά την εξέταση των καλύκων, που περισυνελέγησαν από τον τόπο της επίθεσης, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Euronews: Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Την ευθύνη για το «γάζωμα» της οικίας του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013 είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Η Αστυνομία περισυνέλεξε 54 κάλυκες μετά την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 3 τα ξημέρωματα στην πρεσβεία του Ισραήλ. Στο προαύλιο της οικίας του Γερμανού πρέσβη είχαν βρεθεί πριν από έναν χρόνο περίπου 60 κάλυκες.

Το σημερινό «χτύπημα» φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε από τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο δίκυκλα. Τέσσερις ήταν και οι δράστες της επίθεσης στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία.  

Το πρωί επισκέφθηκε την ισραηλινή πρεσβεία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ο οποίος υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ» και πως «η ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της στέκεται απέναντι σε αυτούς που σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση».

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Κατηγορεί τους ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής

Στο μεταξύ, συνέπεια της «εκστρατείας υποκίνησης μίσους» την οποία διεξάγουν «οι Παλαιστίνιοι ηγέτες» εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ότι αποτελεί η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της χώρας στην Αθήνα.

Η επίθεση αυτή «είναι η πιο πρόσφατη εκ των βίαιων ενεργειών που αποτελούν συνέπεια της εκστρατείας υποκίνησης μίσους την οποία διεξάγουν διεθνώς οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής και φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις», υποστήριξε το ΥΠΕΞ του Ισραήλ σε μια ανακοίνωσή του.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την εκστρατεία αυτή και τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολυάριθμες διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας, η επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ παρουσιάζει ομοιότητες με ενέργειες που έχει διαπράξει μια οργάνωση της άκρας αριστεράς, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News