Ειδήσεις

Σε εκδηλώσεις του Κινήματος Γκρίλο στην Ιταλία ο Ν. Μαριάς

Στην Ιταλία βρίσκεται ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", ευρωβουλευτής-καθηγητής Νότης Μαριάς, προσκεκλημένος του Κινήματος των "Πέντε Αστέρων" του Μπέπε Γκρίλο, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Κινήματος στο Μιλάνο, στο Ντέσιο και στη Ρώμη.

Ο Ν. Μαριάς μίλησε το πρωί της Παρασκευής 12/12/1014 σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Λομβαρδίας στο Μιλάνο με θέμα τις επιπτώσεις της τραπεζοκρατίας στη Λομβαρδία, όπου συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές οι ευρωβουλευτές του Κινήματος των "Πέντε Αστέρων" Marco Zanni και Marco Valli καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λομβαρδίας.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς αναχώρησε για την πόλη Desio στην περιοχή της Monza όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία του σε εκδήλωση του Κινήματος με θέμα την "Αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου που χτυπήθηκαν από την κρίση και τη λιτότητα".

Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές είναι επίσης ο αντιπρόεδρος του Ιταλικού Κοινοβουλίου Luigi Di Maio, ο γερουσιαστής Bruno Marton, ο Ιταλός βουλευτής David Tripiedi και περιφερειακοί σύμβουλοι.

To Σάββατο 13/12/2014 ο Νότης Μαριάς θα μεταβεί στη Ρώμη προκειμένου να συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Cavour Centro Congressi με θέμα "Για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης. Ποιο το Μέλλον της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Μεσογείου".

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ευρωβουλευτές του Κινήματος των "Πέντε Αστέρων" F.M. Castaldo, D. Tamburrano, L. Agea, P. Pedicini, M. Valli και οι Ιταλοί βουλευτές και γερουσιαστές B. Lezzi, P. Taverna, N. Catalfo και G. Sorial.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς θα έχει συναντήσεις με μέλη και στελέχη του Κινήματος των "Πέντε Αστέρων" της Ρώμης.

Οι συναντήσεις του Νότη Μαριά στην Ιταλία και η συμμετοχή του σε εκδηλώσεις του Κινήματος των "Πέντε Αστέρων" εντάσσονται στις διαδικασίες συγκρότησης μιας Πλατφόρμας των Κινημάτων και των Πολιτών του Ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στην Ευρώπη των τραπεζών και της λιτότητας που αποφασίστηκε στις 11/11/2014 στις Βρυξέλλες στη συνάντηση του Μπέπε Γκρίλο με τον Νότη Μαριά.

Σημειώνεται ότι ήδη στις 29/11/2014 διοργανώθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Νότη Μαριά και των Αντιμνημονιακών Πολιτών, συνάντηση εργασίας με ελληνικά κινήματα προκειμένου να συγκροτηθεί ο ελληνικός πυλώνας  της Πλατφόρμας των Κινημάτων και των Πολιτών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Οι αφίσες των εκδηλώσεων:

Σχόλια