Ειδήσεις

Εντυπωσιάζουν οι "νοικοκύρηδες αναρχικοί" όλη τη χώρα!

Μια νέα αντιμετώπιση επιφύλαξαν οι καταληψίες αλληλέγγυοι στους χώρους που κατέλαβαν για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

Στο Ηράκλειο, εντυπωσιάστηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου από την εικόνα του Δημαρχείου όταν το παρέλαβαν από τους καταληψίες: όχι μόνο δεν είχαν προκαλέσει την παραμικρή ζημιά ή φθορά, αλλά είχαν φροντίσει να καθαρίσουν το χώρο, χρησιμοποιώντας μάλιστα το υλικό καθαρισμού που βρισκόταν αποθηκευμένο στο Δημαρχείο!

Το Δημαρχείο «μύριζε χλωρίνη», σχολίαζαν οι δημοτικοί υπάλληλοι, δηλώνοντας έκπληκτοι από την εικόνα του χώρου.

Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και στα Δημαρχεία Χανίων και Ρεθύμνου, όπου επίσης οι αναρχοαυτόνομοι και λοιποί αλληλέγγυοι καθάρισαν το χώρο και τον άφησαν... λαμπίκο!

Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα συνέβαινε το ίδιο:

Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και οι καταληψίες του Δημαρχείου στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με το krisseis.blogspot.gr στο οποίο υπάρχουν και σχετικά βίντεο, οι αλληλέγγυοι καταληψίες φρόντισαν η παρουσία τους στο χώρο να μην προκαλέσει την παραμικρή φθορά. Να μη φύγει τίποτε από τη θέση του. Και πριν αποχωρήσουν, καθάρισαν, σκούπισαν και σφουγγάρισαν ολόκληρο το Δημαρχείο!

Και στο Δημαρχείο Περιστερίου, σύμφωνα με το peristerinews.gr, οι υπάλληλοι του Δημαρχείου ενημέρωσαν ότι οι αλληλέγγυοι καταληψίες δε δημιούργησαν στο κτήριο την παραμικρή ζημιά - αντιθέτως οι υπάλληλοι του Δήμου Περιστερίου βρήκαν χθες το πρωί τους χώρους του Δημαρχείου καθαρούς και τακτοποιημένους. Πέρα από την καθαριότητα του χώρου, οι αλληλέγγυοι επισκεύασαν και ένα χαλασμένο εκτυπωτή που υπήρχε μέσα στο χώρο υποδοχής του Δημαρχείου!

Την ίδια ακριβώς εικόνα αντίκρισαν και οι υπάλληλοι του Δημαρχείου στα Ιωάννινα.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι χώροι του Δημαρχείου παραδόθηκαν καθαροί και χωρίς να έχουν υποστεί την παραμικρή φθορά. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, συναντήθηκε, χθες στις 10:30 το βράδυ στο Δημαρχείο, με τη συντονιστική επιτροπή κατάληψης και παρέλαβε το χώρο. Μαζί με την επιτροπή κατάληψης περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου, όπου διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν σε άριστη κατάσταση. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι χώροι του Δημαρχείου παραδόθηκαν καθαροί και χωρίς να έχουν υποστεί την παραμικρή φθορά.

Τέλος και στην Καβάλα η δήμαρχος της πόλης, Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε αστειευόμενη ότι το μόνο που κατέστρεψαν οι αλληλέγγυοι καταληψίες ήταν… μία σφουγγαρίστρα, καθώς πριν την αποχώρησή τους καθάρισαν όλους τους χώρους του Δημαρχείου, μέχρι και τις τουαλέτες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια