default-image

Συνάντηση για το ''Ελληνικό''

Οικονομία
Συνάντηση για το ''Ελληνικό''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Θετικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συνάντηση, των μελών της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με στόχο την ενημέρωση του βουλευτή για την σκανδαλώδη πώληση του Ελληνικού, αλλά και τις επιπτώσεις, τόσο περιβαλλοντικές όσο οικονομικές και κοινωνικές, που θα επιφέρει αν υλοποιηθούν τα σχέδια της μελέτης.

Η Lamda Development κατόπιν συμφωνίας με την κυβέρνηση, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), θα αναλάβει την κυριότητα της αδόμητης έκτασης του Ελληνικού για 100 χρόνια, ΕΝΩ στο τίμημα ΔΕΝ περιλαμβάνεται συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου με ποσοστό (30%) στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή! Πολλά είναι τα γκρίζα σημεία, από την διεξαγωγή του διαγωνισμού μέχρι και τις τελικές υπογραφές για την παράδοση του Ελληνικού, τα οποία χρίζουν άμεσης διερεύνησης.

Η παραχωρούμενη έκταση είναι βασικός πυλώνας του περιβαλλοντικού συστήματος της Αττικής. Στην καταστροφή του θα παρασύρει τα πάντα σε αυτό που ονομάζεται τσιμεντούπολη. Σε αντίθεση, η σωστή αξιοποίησή του, θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και για την οικονομία της περιοχής - και κατά συνέπεια και του κράτους - και για την περιβαλλοντική αναζωογόνηση της Αττικής.

«Η πορεία είναι δύσκολη, αλλά με στρατηγική και ανθρώπους που μάχονται για το καλό του τόπου τους, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο κ.Δαμαβολίτης και δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το θέμα στη Βουλή, καθώς υπόκειται σε εθνικό ζήτημα και όχι απλά σε τοπικό, και προκύπτει η ανάγκη να φωτιστεί η όλη διαδικασία και οι συνέπειες του εγχειρήματος αυτού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News