Ειδήσεις

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο-φάντασμα στον Κουδουμά

Ένα πλοίο φάντασμα, γεμάτο με τα υπάρχοντα των δεκάδων μεταναστών που φαίνεται ότι μετέφερε, και η απουσία κάθε ίχνους ζωής σηματοδοτούν ένα οδυνηρό θρίλερ που παραμένει αναπάντητο εδώ και τέσσερα 24ωρα.

Το ξύλινο κουφάρι που έχει εκβραστεί στη βραχώδη ακτή κοντά στη Μονή Κουδουμά προκαλεί ανατριχίλα.

Ρούχα, βαλίτσες ολόκληρες, παιδικές πάνες, φάρμακα, ακόμη και το Κοράνι βρίσκονται διάσπαρτα στο κατάστρωμα όσο και την ακτή, όπου οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν κάποια από τα ευρήματα. Είναι κυριολεκτικά τα απομεινάρια της ζωής των επιβατών του δουλεμπορικού, που παραμένουν άφαντοι.

Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν. Παρά το σενάριο ότι οι επιβάτες του σκάφους μπορεί να αποβιβάστηκαν κάπου αλλού με ασφάλεια, το σκηνικό μέσα και γύρω από το ακυβέρνητο σκάφος, που κατέληξε σπρωγμένο από τον άνεμο και τα θαλάσσια ρεύματα στον Κουδουμά τη Δευτέρα, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας σε όσους αντικρίζουν το σκηνικό του ναυαγίου.

Οι πρόσφυγες, αν κατάφεραν να εγκαταλείψουν αυτό το σκάφος, φαίνεται ότι έφυγαν "γυμνοί", αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο τα ρούχα τους, παιδικές τροφές και ό,τι είναι απαραίτητο για τη φροντίδα βρεφών, αλλά ακόμη έγγραφα και φορτιστές κινητών τηλεφώνων.

Μέσα σε μία από τις βαλίτσες που ανασύρθηκαν από το δουλεμπορικό βρέθηκε ακόμη και ένα νάιλον σακουλάκι με κάποιες σφαίρες.

Εκτίμηση των Αρχών του Λιμενικού Σώματος είναι πως πιθανότατα οι επιβάτες επιβιβάστηκαν μεσοπέλαγα σε άλλο μεγαλύτερο πλοίο, όπως το "Baris", που έπλεε κοντά στην Κρήτη, εγκαταλείποντας ακυβέρνητο το ξύλινο σκάφος που παραμένει ακινητοποιημένο στη βραχώδη ακτή.

Το θρίλερ για την τύχη των δεκάδων ψυχών που μετέφερε με άγνωστη αφετηρία και εξίσου άγνωστο προορισμό παραμένει δίχως απάντηση. Οι κάτοικοι της περιοχής έβλεπαν το σκάφος από τις 8 το πρωί της Δευτέρας να παρασύρεται ακυβέρνητο προς τη βραχώδη ακτή. Όταν κατάλαβαν πως έπεσε στα βράχια, έτρεξαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους, όμως στο σκάφος δε βρέθηκε ψυχή. Τα ευρήματα, ωστόσο, που δείχνουν ότι οι μετανάστες άφησαν πίσω τους κυριολεκτικά ό,τι είχαν και δεν είχαν, αφήνουν ανοικτά και άλλα ακόμη πιο δραματικά σενάρια.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια