default-image

"Το υπουργείο θέλει ανοικτά μαγαζιά 14 και 28 Δεκεμβρίου"

Οικονομία
"Το υπουργείο θέλει ανοικτά μαγαζιά 14 και 28 Δεκεμβρίου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίδραση των εμπόρων ανά την Ελλάδα, αλλά και των ιδιωτικών υπαλλήλων προκαλεί η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, να περάσει τροπολογία που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 28 Δεκεμβρίου, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Γιώργος Πολιουδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων την οποία στηρίζει - όπως ανακοινώθηκε - και το ΕΚΗ.

Αναφορικά με την εικόνα της αγοράς, ο κ. Πολιουδάκης ανέφερε ότι τα στοιχεία είναι τραγικά, καθώς σε ποσοστό πάνω από το 65% οι έμποροι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ όλο και περισσότεροι απασχολούν εργαζόμενους με μερική απασχόληση, με τα ποσοστά να διπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο.

Τέλος για τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, που δείχνουν πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί κατακόρυφα, είπε πως «δεν περιμέναμε από τους Ευρωπαίους να μας πουν ποια είναι η οικονομική κατάστασή μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News