default-image

Ταξίδι στην Κάντια του 16ου αιώνα! (video)

Κρήτη
Ταξίδι στην Κάντια του 16ου αιώνα! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο της Ενετοκρατίας, το ιστορικό Ηράκλειο με τα απίστευτα μνημεία, τα περισσότερα εκ των οποίων επιβιώνουν και σήμερα και δίνουν στην πόλη το χαρακτήρα της, "ζωντανεύει" με μοναδικό τρόπο σε μια εφαρμογή με τίτλο "Ηράκλειο... κάθε βήμα ένα ταξίδι στην Ιστορία"!

Το εκπληκτικό βιντεάκι, που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποτελεί μέρος ενός οδηγού ηλεκτρονικής περιήγησης στην παλιά πόλη του Ηρακλείου, πραγματικά αποτελεί μια κατάδυση στο παρελθόν!

Μια τρισδιάστατη αναπαράσταση των δρόμων, των κτιρίων και των μνημείων της πόλης, όπως αυτά ήταν στην εποχή της Ενετοκρατίας.

Πρόκειται για μια πρότυπη εφαρμογή, μοναδική ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπου μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις παρουσιάζεται η Κάντια, η πόλη της Ενετοκρατίας στα μέσα του 16ου αιώνα και λίγο πριν την κατάληψή της από τους Οθωμανούς.

Η εφαρμογή θα απευθύνεται βεβαίως στους επισκέπτες της πόλης. Κατά την περιήγηση του χρήστη μέσα στην πόλη, με τη βοήθεια της "έξυπνης" συσκευής του, θα ξεδιπλώνεται η πόλη, τα κτήρια και η ζωή γύρω από αυτά.

Στην εφαρμογή ζωντανεύουν μνημεία που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου ή έχουν περιέλθει σε άλλη χρήση και ξεκινούν από:

? το ενετικό λιμάνι με το φρούριο της θάλασσας - Κούλε - και τα Νεώρια,

? τη Ruga Maistra τη σημερινή οδό 25ης Αυγούστου με τα εκπληκτικά κτήρια,

? τον τότε Ναό του Αγίου Τίτου,

? την Αρμερία,

? τη Λότζια,

? το Παλάτι του Αρχιστρατήγου,

? το παλάτι του Δούκα,

? τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου,

? την κρήνη του Μοροζίνη,

? τις Σιταποθήκες,

? την πύλη Βολτόνε,

? το παλαιοενετικό τείχος με τους πύργους,

? τους στρατώνες του Αγίου Γεωργίου (σημερινά Δικαστήρια...),

? τις δεξαμενές,

? την Πύλη του Αγίου Γεωργίου,

? το τείχος επί της οδού Δουκός Μποφώρ,

? τον επιπρομαχώνα ΖΑΝΕ κλείνοντας στο λιμάνι.

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας πόλης μνημειακής και εντυπωσιακής, που συγκέντρωνε σύγχρονες για την εποχή της λειτουργίες, και που δικαιολογημένα χαρακτηριζόταν ως το κέντρο του Βασιλείου της Κρήτης "Regno di Candia".

Απολαύστε το καταπληκτικό βίντεο!

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_7hqhh9in/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News