default-image

Νίκησαν ΣΥΡΙΖΑ και αποχή στις εκλογές της ΕΛΜΕ

Κρήτη
Νίκησαν ΣΥΡΙΖΑ και αποχή στις εκλογές της ΕΛΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επικράτηση ξανά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, και με επίσης μεγάλο νικητή την... αποχή, δίχως συνάμα εκπροσώπηση του κεντρώου και δεξιού χώρου στη νέα διοίκηση, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Εκλογές στις οποίες δεν έλειψαν τα απρόοπτα και οι εντάσεις νωρίς το πρωί προτού ανοίξει καν η κάλπη!

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε και φέτος η στηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ "Εκπαιδευτική Προοπτική". Εκτός διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών του νομού Ηρακλείου έμειναν τόσο η πρώην ΠΑΣΚ και νυν "Προοδευτική Ενότητα", που δεν κατέβηκε στις εκλογές, όσο και η ΔΑΚΕ, που για μία μόλις ψήφο έμεινε χωρίς έδρα στο νέο Δ.Σ.

Αξιοσημείωτο πάντως στοιχείο της κάλπης ήταν η πτώση δυναμικής για όλες τις παρατάξεις, πλην αυτής του ΚΚΕ. Κάτι που σημαίνει πως οι ψήφοι της "Προοδευτικής Ενότητας" δεν πήγαν πουθενά αλλού παρά μονάχα στην αποχή. Αποχή που έφτασε το 46,85% έναντι 35% πέρσι.

Αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις χθεσινές εκλογές της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου έχουν ως εξής:

Γραμμένοι: 2.300

Ψήφισαν: 1.217

Αποχή: 46,85%

Άκυρα: 29

Λευκά: 83

Έγκυρα: 1.105

Τα ποσοστά και οι έδρες των 6 παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία διαμορφώθηκαν ως εξής:

*Εκπαιδευτική Προοπτική (ΣΥΡΙΖΑ): 407 ψήφους, ποσοστό 36,8% και 4 έδρες. Πέρσι είχε πάρει 447 ψήφους και 3 έδρες.

*Αγωνιστική Παρέμβαση (Μ-Λ ΚΚΕ): 201 ψήφους, ποσοστό 18,2% και 2 έδρες. Πέρσι είχε κερδίσει επίσης 2 έδρες, συγκεντρώνοντας 224 ψήφους.

*ΠΑΜΕ (ΚΚΕ):193 ψήφους, ποσοστό 17,5% και 2 έδρες. Πέρσι είχε λάβει 191 ψήφους και 1 έδρα.

*Αριστερή Παρέμβαση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): 113 ψήφους, ποσοστό 10,2 και 1 έδρα. Πέρσι είχε πάρει 135 ψήφους και 1 έδρα.

*ΔΑΚΕ (Ν.Δ.): 96 ψήφους, ποσοστό 8,7% και 0 έδρες. Στις περσινές εκλογές είχε πάρει 98 ψήφους, κερδίζοντας 1 έδρα.

*Αγωνιστική Κίνηση (ΚΚΕ Μ-Λ): 95 ψήφους, ποσοστό 8,6% και 0 έδρες. Πέρσι είχε λάβει 96 ψήφους και 0 έδρες.

Να σημειώσουμε ότι από τις εκλογές απείχε η Προοδευτική Ενότητα, η άλλοτε ΠΑΣΚ. Όχι υπό το φόβο των ποσοστών - άλλωστε κρατά μια αξιοσημείωτη δυναμική, όπως φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές της ΠΥΣΔΕ - αλλά σε μια συμβολική κίνηση, διαμαρτυρίας-καταγγελίας, σύμφωνα με την παράταξη, της απερχόμενης διοίκησης της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Πρωινά παρατράγουδα

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά χθες το βράδυ. Ωστόσο δεν ξεκίνησε ομαλά, αφού πριν ακόμα ανοίξει η διαδικασία της ψηφοφορίας υπήρξε "θερμό" επεισόδιο.

Η ένταση προκλήθηκε όταν έγινε αντιληπτός ένας από τους καθηγητές, μέλος μάλιστα της συνδικαλιστικής οργάνωσης που πρόσκειται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, να βιντεοσκοπεί μέσω κινητού τη διαδικασία, γεγονός για το οποίο τον εγκάλεσαν άμεσα οι συνάδελφοί του.

Από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου εκδόθηκε κατόπιν σκληρή ανακοίνωση που κάνει χαρακτηριστικά λόγο για "ασφαλίτικες μεθόδους παρακολούθησης" των διαδικασιών από μέρους του συνδικαλιστή!

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική βιντεοσκόπηση μέσω κινητού τηλεφώνου της διαδικασίας ψηφοφορίας προτάσεων ψηφισμάτων και απολογισμού - στο πλαίσιο της εξ αναβολής εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης από το συνάδελφο Αλεβυζάκη Γεώργιο, μέλος της ΠΑΣΚ και εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και οι ασφαλίτικες μέθοδοι παρακολούθησης των συλλογικών διαδικασιών της ΕΛΜΕ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και δε θα περάσουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΜΕ 2014-2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΠΑΧΗ ΑΡΕΤΗ

ΣΚΛΑΒΟΥ ΛΙΖΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ.

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΡΟΥΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΑΡΚΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΤΖΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΡΗΓΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News