default-image

Καταγγελία για "ασφαλίτικες μεθόδους" από ΕΛΜΕ

Κρήτη
Καταγγελία για "ασφαλίτικες μεθόδους" από ΕΛΜΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων του νομού Ηρακλείου κλήθηκαν την Πέμπτη στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν νέα όργανα της τοπικής ΕΛΜΕ, ωστόσο την παράσταση έκλεψε η ένταση πριν ακόμη ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Η ένταση προκλήθηκε όταν έγινε αντιληπτός ένας από τους καθηγητές, μέλος μάλιστα της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, να βιντεοσκοπεί μέσω κινητού τη διαδικασία, γεγονός για το οποίο τον εγκάλεσαν άμεσα οι συνάδελφοί του.

Μάλιστα στη συνέχεια εκδόθηκε και ιδιαίτερα οξεία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, που μιλά για «ασφαλίτικες μεθόδους παρακολούθησης» των διαδικασιών από μέρους του συνδικαλιστή!

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική βιντεοσκόπηση μέσω κινητού τηλεφώνου της διαδικασίας ψηφοφορίας προτάσεων ψηφισμάτων και απολογισμού - στο πλαίσιο της εξ αναβολής εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης από το συνάδελφο Αλεβυζάκη Γεώργιο, μέλος της ΠΑΣΚ και εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και οι ασφαλίτικες μέθοδοι παρακολούθησης των συλλογικών διαδικασιών της ΕΛΜΕ δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές και δε θα περάσουν».

Η εκλογική διαδικασία

Με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της δευτεροβάθμιας, την ψήφο των καθηγητών ζητούσαν συνολικά 6 παρατάξεις, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι η Προοδευτική Ενότητα, η πρώην ΠΑΣΚ, δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο.

Οι καθηγητές προσήλθαν στις κάλπες ευελπιστώντας στη συμμετοχή, καθώς, όπως τονίζουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση, τις κενές θέσεις, την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, άλλα και τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών επιβάλλουν να υπάρχει δυναμική φωνή και σίγουρα η απόχη, όπως λένε, δεν αποτελεί σύμμαχό τους σε αυτό θόλο σκηνικό που έχει περιβάλλει τους κόλπους της εκπαίδευσης.

Έξι ήταν οι παρατάξεις ρίχνονται στην μάχη των φετινών αρχαιρεσιών, ενώ έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι η Προοδευτική Ενότητα, δηλαδή η πρώην ΠΑΣΚ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο. Κάτι που εξηγείται ίσως από την τρομερή κατακρήμνιση των ποσοστών της στο χώρο των εκπαιδευτικών.

Τα αποτέλεσμα αναμένονται αργά το βράδυ της Πέμπτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News