Ειδήσεις

"Εμφύλιος" των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ για τον παιδικό

Εμφύλιος μεταξύ των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καθώς κινδυνεύει η λειτουργία του παιδικού σταθμού, μετά την άρνηση της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικά τον θεσμό.

Το θέμα προκάλεσε μεγάλη ένταση στην χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ιδρύματος, αφού μερίδα εργαζομένων "έστησε στον τοίχο" τη διοίκηση του σωματείου τους. Κατά την διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης δεν έλειψαν εντάσεις, διαπληκτισμοί και ευθείες βολές για τη στάση του σωματείου και την εν γένει λειτουργία του.

Η ουσία είναι ότι στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα περισσότερα από 100 παιδάκια τα οποία φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό του ΠΑΓΝΗ. Ενόψει Χριστουγέννων προέκυψε και πάλι πρόβλημα στην πληρωμή των παιδαγωγών. Το καθεστώς λειτουργίας του σταθμού είναι ιδιότυπο καθώς στηρίζεται  από τους ίδιους τους εργαζόμενους και εν μέρει από το σωματείο το οποίο μέχρι πέρυσι κάλυπτε ένα μέρος από τα χρήματα που ήταν απαραίτητα.

Η νέα διοίκηση του σωματείου όμως απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο κάλυψης του ποσού που απαιτείται με συνέπεια οι γονείς των παιδιών να καλούνται να πληρώσουν ρεφενέ το επίδομα των Χριστουγέννων για το προσωπικό. Οι περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία με συνέπεια η λειτουργία του σταθμού να είναι πλέον αμφίβολη αν η διοίκηση τη ΥΠΕ Κρήτης δεν πάρει στην κατάσταση στα χέρια της.

Σχόλια