default-image

Άφησαν πίσω τους κίτρινο τριαντάφυλλο και άρωμα χλωρίνης

Άφησαν πίσω τους κίτρινο τριαντάφυλλο και άρωμα χλωρίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πρώτοι άνθρωποι που μπήκαν στο Δημοτικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της πολυήμερης κατάληψης που γινόταν ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Η Λότζια ήταν πεντακάθαρη.

Όχι μόνοι δεν υπήρχε το παραμικρό σκουπίδι οπουδήποτε, αλλά μύριζε παντού... χλωρίνη. Οι καταληψίες είχαν πάρει υλικά καθαρισμού από τις αποθήκες του Δημαρχείου και φρόντισαν να σφουγγαρίσουν πριν αποχωρήσουν!

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη που επιφύλαξαν στους ενοίκους της Λότζιας οι καταληψίες. Στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει ένα έργο τέχνης. Στο κεφάλι του έργου τέχνης αυτού είχαν τοποθετήσει ένα κίτρινο τριαντάφυλλο. Το κίτρινο έχει επικρατήσει ως "χρώμα του μίσους", ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με τη γλώσσα των συμβολισμών, το να προσφέρεις σε κάποιον τριαντάφυλλα αποτελεί δήλωση καθαρής αγάπης.

Από σήμερα μπορούν να προσέρχονται στη Λότζια οι πολίτες για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους. Με δεδομένο το γεγονός ότι δεν υπήρξαν φθορές και ακαταστασία, οι εργαζόμενοι μπορούν απρόσκοπτα από νωρίς το πρωί να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους.

Ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας, μετά τη διορθωτική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Η τροπολογία προβλέπει πως όλοι οι κρατούμενοι-φοιτητές (περίπτωση στην οποία ανήκει και ο Ν. Ρωμανός) θα δικαιούνται εκπαιδευτικής άδειας εφόσον προηγουμένως έχουν παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου εξ αποστάσεως.

Σε μήνυμά του, ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για σημαντική νίκη, που ήταν αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης, ενώ στέλνει τους «πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη του σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα του με όλα τα μέσα».

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News