default-image

Στην ετήσια έκθεση Ελληνικού Εμπορίου ο Κ. Δαμαβολίτης

Κρήτη
Στην ετήσια έκθεση Ελληνικού Εμπορίου ο Κ. Δαμαβολίτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκπροσώπησε ο βουλευτής Ηρακλείου Κώστας Δαμαβολίτης στην επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Hilton, στην Αθήνα, για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυσή της. Αισθητή ήταν η προεκλογική χροιά της εκδήλωσης, με την παρουσία και τις ομιλίες του πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης.

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ), το οποίο κλείνει φέτος 7 χρόνια ερευνητικού έργου, με αποστολή την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων της ΕΣΕΕ, παρουσίασε τη 14η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, δήλωσαν στασιμότητα επενδύσεων το 2014, ενώ σχεδόν το 40% των ΟΕ-ΕΕ & ΑΤΕ (μικρές επιχειρήσεις) προβλέπουν περαιτέρω μείωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας τους για το 2015.

Συνεπώς, με συγκρατημένη αισιοδοξία από τους "μεγαλύτερους", και αβεβαιότητα από τους "μικρότερους" επιχειρηματίες, διαγράφεται η κυρίαρχη τάση για το 2015, με βασικό χαρακτηριστικό τη στασιμότητα στην απασχόληση για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Δαμαβολίτης αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή της βιομηχανίας, του εμπορίου και της μικρής και μεγάλης επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της χώρας και στη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού, κατά ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ, στέκεται ωστόσο και επισημαίνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά σημεία ομιλιών, όπως ακούστηκαν στη χθεσινή εκδήλωση: «Οι στατιστικές μελέτες λένε μεγάλες αλήθειες και μεγάλα ψέματα».

«Μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκονται εκτός ορίων κρατικής χρηματοδότησης και παρατηρούμε επιδείνωση της κερδοφορίας τους και στασιμότητα στην Απασχόληση».

«Το χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο μόνο όταν μπορεί να εξυπηρετείται από υγιή, πρωτογενή πλεονάσματα, που θα έρθουν από την ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News