Ειδήσεις

Το ΕΚΗ στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Κυριακής

Την 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, την οποία προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στηρίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και καλεί σωματεία και εργαζομένους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα από την απελευθέρωση του ωραρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014 που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του εμπορίου συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, που σαν στόχο έχει τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματος μας από ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζομένους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα από την απελευθέρωση του ωραρίου».

Σχόλια