Ειδήσεις

Λύνεται το μυστήριο με το πλοιάριο-φάντασμα

Φαίνεται να λύνεται το μυστήριο με το σκάφος που βρέθηκε στην περιοχή του Κουδουμά άδειο, με ίχνη που έδειχναν ότι είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι Αρχές αποκλείουν την περίπτωση να μεταφέρθηκαν με αυτό το σκάφος στην Κρήτη παράνομοι μετανάστες και στη συνέχεια να αποβιβάστηκαν στο σημείο που βρέθηκε και να διασκορπίστηκαν στο νησί.

Και αυτό λόγω του ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκε το περίπου 60 ποδών σκάφος είναι εξαιρετικά δύσβατο και θεωρείται αδύνατο να μπόρεσαν να αποβιβαστούν άνθρωποι και να περαιώθηκαν στη στεριά.

Επίσης, καθώς το σκάφος βρέθηκε σε σχετικά καλή κατάσταση, δίχως να έχει μπάσει νερά ή οτιδήποτε άλλο, αποκλείεται και η περίπτωση να είναι το υπόλειμμα ναυαγίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα το σκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη μετεπιβίβαση παράνομων μεταναστών σε ένα άλλο, μεγαλύτερο πλοίο, το οποίο στη συνέχεια αφού παρέλαβε το ανθρώπινο "φορτίο" συνέχισε το δρόμο του - πιθανότατα προς την Ιταλία, που είναι άλλωστε ο "δημοφιλέστερος" προορισμός παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο.

Οπότε οι Αρχές δεν αναζητούν ούτε άτομα στην Κρήτη, ούτε και στο πέλαγος.

Πάντως πάνω στη βάρκα βρέθηκαν μια σειρά από ίχνη, που έδειχναν ότι αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αυτήν. Μάλιστα τα διακριτικά σημάδια της ήταν στα Αραβικά, ενώ βρέθηκαν ακόμη και πάνες στο κατάστρωμα, κάτι που δείχνει ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και μωρά παιδιά.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια