default-image

Εφοδος για κατασχέσεις με εντολή του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Εφοδος για κατασχέσεις με εντολή του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωντανεύει πλέον ο εφιάλτης των κατασχέσεων για ανεξόφλητα χρέη χιλιάδων Κρητικών, ακόμη και για μικροποσά.

Οι άνθρωποι αυτοί, που λόγω οικονομικής ασφυξίας, είτε δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων χρεών προς τους δήμους είτε δεν κατάφεραν, πάλι λόγω της οικονομικής κρίσης, να ενταχθούν μέχρι σήμερα σε ρύθμιση για τη τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Ωστόσο ακόμη και με αυτά τα δεδομένα, οι αποκαλύψεις για τις πρακτικές αναγκαστικής είσπραξης που αποκαλύπτει το neakriti.gr, είναι πραγματικά δίχως προηγούμενο, όχι μόνο για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και γενικότερα για την ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για την προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου που στρέφεται εναντίον σε δημότες, προκειμένου να μην παραγραφούν λόγω 20ετίας τα οφειλόμενα ποσά προς τους δήμους.

Δικαστικοί επιμελητές κατ' εντολή του δήμου Ηρακλείου,  κάνουν έφοδο στα σπίτια αυθαιρετούχων αλλά και πολιτών που χρωστούν ποσά κάτω από 5.000 ευρώ, καταγράφοντας λίστα κατάσχεσης που περιλαμβάνει ηλεκτρικές συσκευές και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο αξίας.

Πρόκειται για μία απίστευτη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα πρακτική, καθώς οι δικαστικοί επιμελητές κατέγραφαν όλα τα αντικείμενα αξίας στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν και μάλιστα με ιδιαίτερη προτίμηση τις ηλεκτρικές συσκευές - τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες ακόμη και πλυντήρια ρούχων μπαίνουν στο στόχαστρο για να εκποιηθούν προκειμένου ο Δήμος να βάλει... χρήμα στο ταμείο του.

Πρόκειται για ένα τρομερό κοινωνικό δράμα σε εξέλιξη, αφού οι "τυχεροί" που θα δουν τους δικαστικούς επιμελητές να επιδράμουν στα σπίτια τους σε αυτή τη φάση είναι λίγες δεκάδες, αλλά στη συνέχεια θα γίνουν πολύ περισσότεροι, εφόσον αυτή η απαράδεκτη πρακτική γενικευθεί.   

Αντιμέτωπος με την εφιαλτική αυτή κατάσταση βρέθηκε δημότης, ο οποίος έμεινε εμβρόντητος στη θέα των δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι προσημείωσαν τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού του. Όπως μας περιέγραψε, ο άνθρωπος αυτός είδε δύο άτομα να έρχονται στο σπίτι του και δηλώνοντας ότι έρχονται από τον Δήμο, τους επέτρεψε να περάσουν μέσα.

Εμβρόντητος τους παρακολουθούσε να βγάζουν τεφτέρι και να καταγράφουν ένα-ένα τα αντικείμενα αξίας στο σπίτι του και ειδικότερα τις ηλεκτρικές συσκευές! Όταν τους ρώτησε τι ακριβώς κάνουν, του εξήγησαν ότι είναι δικαστικοί επιμελητές και καταγράφουν τα υπάρχοντα του διότι έχει χρέη στον Δήμο τα οποία πρέπει να εξοφληθούν!

Ο Δήμος προσπαθεί να σταματήσει τη διαδικασία της παραγραφής των οφειλών εκατοντάδων πολιτών ώστε να μην βρεθούν οι υπάλληλοι αντιμέτωποι με το αδίκημα της απιστίας.

Όμως η προσπάθεια του Δήμου σπρώχνει ίσως και πέρα από την άκρη του γκρεμού, τους δημότες που κινδυνεύουν να χάσουν τα υπάρχοντά τους και με τους ίδιους να μπαίνουν σε δικαστικές περιπέτειες προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο πλειστηριασμών σπιτιών και όχι μόνο, καθώς η κοινωνική πολιτική του δήμου βρίσκεται …αντιμέτωπη με το νόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News