Ειδήσεις

Στις φλόγες σκάφος αναψυχής στον Άγιο Νικόλαο (videos)

Υπό έλεγχο έπειτα από δύο σχεδόν ώρες η φωτιά που ξέσπασε σε σκάφος αναψυχής στις 17.55 απόψε στον Άγιο Νικόλαο με την πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή, χωρίς όμως, ευτυχώς ανθρώπινες απώλειες!

Το σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στην Μαρίνα του Αγίου Νικολάου, τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη αιτία, αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρο το σκάφος.

Το παρακάτω ερασιτεχνικό βίντεο έχει τραβηχτεί ελάχιστα λεπτά μετά την εκδήλωση της φωτιάς στο σκάφος αποτυπώνοντας και τις στιγμές αγωνίας των συγκεντρωμένων κατοίκων αλλά και την άμεση κινητοποίηση από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Επρόκειτο για ένα ξύλινο σκάφος περίπου 30 μέτρων και η φωτιά είχε επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό πριν προλάβουν να φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επιτόπου έφθασαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τον Άγιο Νικόλαο, ενώ έσπευσαν ένα όχημα από τον Ιεράπετρα και άλλο ένα από Χερσόνησο.

Μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ο περιφερειακός διοικητής ΠΥ Κρήτης κ. Δημήτρης  Ραπανάκης, δεν έκρυψε  σε πρώτη φάση τον προβληματισμό του, ωστόσο λίγο μετά τις 8 συνομιλώντας και πάλι με τον κ. Ραπανάκη που είχε ήδη φθάσει στον Άγιο Νικόλαο εμφανίστηκε καθόλα καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να υπήρχαν άτομα μέσα στο σκάφος που ανήκει σε κάτοικο του Αγίου Νικολάου.

Οι προσπάθειες πάντως, ήταν τιτάνιες προκειμένου να μην εξαπλωθεί η φωτιά στα άλλα σκάφη που βρίσκονταν δεμένα σε μικρή απόσταση κοντά στο φλεγόμενο σκάφος.

Μάλιστα οι λιμενικοί έλυσαν τα σχοινιά που κρατούσαν τις άγκυρες με σκοπό να απομακρυνθεί το σκάφος από το σημείο που ήταν δεμένο, ενώ οι πυροσβέστες παραμένοντας στη στεριά και χρησιμοποιώντας και νερό από τη θάλασσα επιχειρούσαν ασταμάτητα την κατάσβεση της φωτιάς.

Επιτόπου βρέθηκαν και οι λιμενικές και αστυνομικές Αρχές της περιοχής, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο του Αγίου Νικολάου.

Γιώργος Ψαρουλάκης-Βάλια Μπούη

Σχόλια