Ειδήσεις

"Εμπλέκουν το ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρίχτερ για να τον φθείρουν"

«Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και κανένα μέλος του, με αυτήν του την ιδιότητα, δεν ενεπλάκη στη διαδικασία της πρότασης για την αναγόρευση Ρίχτερ, ούτε παρενέβη σε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.

Παράλληλα καταγγέλλει ότι η απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης να αναγορεύσει τον καθηγητή Ρίχτερ ως επίτιμο διδάκτορα «χρησιμοποιείται έντεχνα από ορισμένους κύκλους με μοναδικό στόχο την αποκόμιση μικροκομματικών ή/και προσωπικών ωφελημάτων και παρεμπιπτόντως τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στο Ρέθυμνο».

Πρώτος, - επισημαίνεται - έθεσε αυτό το θέμα «ο μνημονιακός βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης».

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, αφού υπογραμμίζει ότι «όποιος αναπαράγει αυτή τη συκοφαντία αποτελεί θλιβερό ακόλουθο του βουλευτή που υπερψήφισε όλα τα μνημόνια καταστροφής της χώρας», καλεί το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και τη Σύγκλητο να πάρουν άμεσα θέση για όσα καταμαρτυρούνται από μέλη της τοπικής κοινωνίας ως προς τα επίμαχα σημεία του έργου του κ. Ρίχτερ, «για να σταματήσει, όπως λέει, «η υπόθεση Ρίχτερ να αποτελεί ευκαιρία διαπόμπευσης του Πανεπιστημίου και εφαλτήριο για την υπηρέτηση ανομολόγητων προσωπικών και μικροκομματικών στοχεύσεων» και να τεθεί «με τον τρόπο αυτό οριστικό τέλος στην υπονόμευση και την απαξίωση του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου έχει ως εξής:

«Με έκπληξη και θλίψη ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του συμπολίτη μας Γεωργίου Σταράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 980 τη Δευτέρα 8/12/2014, όπου άφησε να εννοηθεί ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκπροσωπεί την πλειοψηφία των μελών του και ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται και λειτουργεί μια "γερμανική συνιστώσα" που εκφράζει μη πατριωτικές απόψεις και θέσεις.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία ότι ο κ. Γεώργιος Σταράκης ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ουδέποτε συμμετείχε στις συλλογικές διαδικασίες του κόμματός μας. Η αυτοαναγόρευσή του ως εκφραστή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθειά του να διαστρεβλώσει δημόσια την εικόνα του συνιστά μια στάση και μια πράξη που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία και ρήξη προς το περιεχόμενο και τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας, του πολιτικού μας πολιτισμού, της ατομικής ευθύνης και της προσωπικής ηθικής.

Η Aριστερά στον τόπο μας έχει μακρά ιστορία και μακρά παράδοση. Διαχρονικά, συγκροτητικό στοιχείο της Αριστεράς αποτέλεσε και αποτελεί η αταλάντευτη αντίθεση και η δυναμική αντιπαράθεσή της προς κάθε μορφή αυταρχικού, φασιστικού και ναζιστικού καθεστώτος, φαινομένου και πρακτικής. Σε άλλους πολιτικούς χώρους ας αναζητηθούν πρόσωπα και ομάδες που καπηλευόμενες τον πατριωτισμό των Ελλήνων επιδίωξαν μέσω της εθνικιστικής ρητορικής και μισαλλοδοξίας να συγκαλύψουν την παράδοση της χώρας στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα ακόμα και εις βάρος της εθνικής μας άμυνας.

Δυστυχώς, η απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης να αναγορεύσει τον καθηγητή Ρίχτερ ως επίτιμο διδάκτορα έντεχνα χρησιμοποιείται από ορισμένους κύκλους με μοναδικό στόχο την αποκόμιση μικροκομματικών ή/και προσωπικών ωφελημάτων και παρεμπιπτόντως τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στο Ρέθυμνο. Πρώτος έθεσε αυτό το θέμα ο μνημονιακός βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης. Όποιος αναπαράγει αυτή τη συκοφαντία, αποτελεί θλιβερό ακόλουθο του βουλευτή που υπερψήφισε όλα τα μνημόνια καταστροφής της χώρας.

Είναι όμως αυταπόδεικτο ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ και κανένα μέλος του, με αυτήν του την ιδιότητα, δεν ενεπλάκη στη διαδικασία της πρότασης για την αναγόρευση Ρίχτερ. Επίσης είναι αυταπόδεικτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται την αυτονομία και την αυτοτέλεια του δημόσιου πανεπιστημίου και με κανένα τρόπο ποτέ δεν παρενέβη σε οποιαδήποτε ακαδημαϊκή λειτουργία του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει και έμπρακτα τιμά το έργο που επιτελεί το ακαδημαϊκό ίδρυμα που κοσμεί την Κρήτη και την πατρίδα μας. Ευελπιστούμε ότι τόσο το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης όσο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης αφουγκράζονται την τοπική κοινωνία και τις εύλογες ανησυχίες της: η εξίσωση θυτών και θυμάτων στη Μάχη της Κρήτης και στο μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στο ναζισμό είναι θέση απαράδεκτη από όποιον και αν εκφέρεται. Για να σταματήσει η υπόθεση Ρίχτερ να αποτελεί ευκαιρία διαπόμπευσης του Πανεπιστημίου και εφαλτήριο για την υπηρέτηση ανομολόγητων προσωπικών και μικροκομματικών στοχεύσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου καλεί το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και τη Σύγκλητο να πάρουν άμεσα θέση για όσα καταμαρτυρούνται από μέλη της τοπικής κοινωνίας ως προς τα επίμαχα σημεία του έργου του κ. Ρίχτερ και να θέσουν με τον τρόπο αυτό οριστικό τέλος στην υπονόμευση και την απαξίωση του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Σχόλια