default-image

Αναστασίου: «Πήραμε πολλά μαθήματα από το στο Europa League»

Ποδόσφαιρο
Αναστασίου: «Πήραμε πολλά μαθήματα από το στο Europa League»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετές αλλαγές αναμένεται να κάνει ο Γιάννης Αναστασίου στην αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εστορίλ για τους ομίλους του στο Europa League, αλλά μιλώντας ο ίδιος για την αναμέτρηση επισήμανε ότι η ομάδα του θα παρουσιάσει το πρόσωπο που πρέπει και θα κυνηγήσει την πρώτη της νίκη στο θεσμό.

Η πρόκριση μπορεί να έχει χαθεί, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου δεν αμφιβάλλει ότι όσοι χρησιμοποιηθούν την Πέμπτη στη Λεωφόρο κόντρα στην Εστορίλ θα είναι απόλυτα ικανοί για να χαρίσουν στον Παναθηναϊκό την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League. Παράλληλα έκανε έναν απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας υποστηρίζοντας πως η ομάδα του αδίκησε τον εαυτό της, αλλά έγινε πλουσιότερη σε εμπειρία.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο προπονητής του «τριφυλλιού» είπε: «Γενικά πήραμε αρκετά μαθήματα φέτος στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Για τα νέα παιδιά της ομάδας ήταν τεράστια εμπειρία. Ήμασταν σε όλα τα ματς αρκετά ανταγωνιστικοί με βάση το επίπεδο των ομάδων που παίξαμε. Και στα προκριματικά του Champions League και στο Europa League. Στους ομίλους υστερήσαμε στις λεπτομέρειες. Αυτή είναι η διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω πως τα μαθήματα που πήραμε φέτος είναι αρκετά, για να μας βοηθήσουν στο μέλλον να πάμε πιο μακριά», δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Ερωτηθείς αν ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με αλλαγές, απάντησε: «Δεν κοιτάμε στατιστικές και ρεκόρ. Θέλουμε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Η ομάδα θα έχει αλλαγές, λόγω των συνεχόμενων αγώνων. Η ομάδα έχει βάθος, μπορεί να στηρίζεται σε όλα τα παιδιά κι αυτό θα κάνουν όσοι παίξουν, θα δώσουν τα πάντα γα να νικήσει η ομάδα. Στόχος μας είναι να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, κι αύριο βράδυ θα δούμε τι καταφέραμε».

Όσο για το ποιες είναι οι λεπτομέρειες στις οποίες θεωρεί πως υστέρησε η ομάδα του, είπε: «Είναι θέμα συγκέντρωσης, ποιότητας και ωριμότητας. Στην Ευρώπη μας έχουν κοστίσει, στο πρωτάθλημα μερικές φορές δεν μας κοστίζουν, αυτή είναι και η διαφορά. Δεν μπορώ να πω πως τα παιδιά δεν είχαν θέληση. Είχαν και με το παραπάνω και το έδειχναν. Το θέμα είναι η απόφαση που θα πάρεις να είναι σωστή. Και το θέμα είναι πως εμείς δεν πήραμε κάποιες σωστές αποφάσεις. Θεωρώ πως του χρόνου τα παιδιά έχοντας τη φετινή εμπειρία, θα είναι πολύ καλύτεροι».

Σχετικά με το κίνητρο, τόνισε: «Το πιο δύσκολο είναι να βρεθεί το κίνητρο σε αυτά τα παιχνίδια. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο Europa League. Δεν αξίζαμε να μην έχουμε νίκη, με βάση την εικόνα μας, έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, το κίνητρο υπάρχει έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

Κληθείς να σχολιάσει την καλή παρουσία της ομάδας του εκτός έδρας, ανέφερε: «Είναι διαφορετικός ο τρόπος που παίζεις εκτός έδρας. Αν δούμε τα παιχνίδια, δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Ίσως το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ εντός έδρας στο οποίο ήμασταν κυρίαρχοι. Τα άλλα ματς ήταν μοιρασμένα και με τη Σταντάρ, και με τη Ντιναμό και με την Αϊντχόφεν, ήμασταν ανταγωνιστικοί κι εντός κι εκτός. Μόνο με την Εστορίλ δεν δείξαμε ότι μπορούμε. Δεν έχουμε θέμα αν παίζουμε εντός ή εκτός. Προσπαθούμε πάντα για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε αύριο».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα κάνει δοκιμές εν όψει πρωταθλήματος απάντησε: «Πάντα στα παιχνίδια βγαίνουν συμπεράσματα. Θεωρώ πως το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τον προπονητή. Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποια παιδιά να παίξουνε, θα γίνουν αλλαγές. Η ομάδα δείχνει πως έχει βάθος στο ρόστερ οπότε είναι καλό για τα παιδιά να παίξουν και να πάρουν εμπειρίες για το μέλλον».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News