Ειδήσεις

Απελευθέρωσαν εκατοντάδες πέρδικες στο Μαλεβίζι

Απελευθέρωσαν 350 πέρδικες στην ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου, στελέχη της δασονομίας και του 1ου Κυνηγητικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Σκοπός ήταν εμπλουτιστεί η Κρητική ύπαιθρος με άγρια πτηνά που πολλά από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ σκοπός των τοπικών φορέων είναι μελλοντικά να απελευθερωθούν και αλλά είδη άγριων ζώων σε κατά τόπους περιοχές του νησιού.

Από τα κλουβιά στο φυσικό τους περιβάλλον επέστρεψαν μετά την παραμονή του στο Εθνικό Εκκολαπτήριο και τον 1ο Κυνηγητικό Σύλλογο Ηρακλείου οι εκατοντάδες πέρδικες οι οποίες απελευθερώθηκαν από στελέχη της δασονομίας Ηρακλείου και θηροφύλακες.

Σκοπός της σημερινής δράσης ήταν να εμπλουτιστεί η άγρια πανίδα της Κρήτης που τα τελευταία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλά και του ανθρώπινου παράγοντα πληθυσμιακά ακολουθεί φθίνουσα πορεία με μερικά από τα είδη άγριων ζώων να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Σκοπός του 1ου Κηνυγετικού Συλλόγου για το επόμενο διάστημα είναι να απελευθερωθούν περισσότερα είδη άγριων ζώων στην κρητική ύπαιθρο σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια