Ειδήσεις

Εκδηλώσεις σήμερα και αύριο στον Κοινωνικό Χώρο

Το "Διήγημα της Τετάρτης" απόψε στις 7 μ.μ., διαβάζει Γαλάτεια Καζαντζάκη και συζητάει για το πολύτιμο συγγραφικό της έργο. Τη θέση του Αντώνη Καρτσάκη παίρνει, προσωρινά, η φιλόλογος του Πειραματικού Βαρβάρα Ρούσσου.

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, στις 5.30 το απόγευμα, με θέμα "25 χρόνια Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: από την αναγνώριση των δικαιωμάτων στην παραβίασή τους".

Τι είναι η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού; Πόσο σημαντική είναι η νομική αναγνώριση του παιδιού ως αυτοτελούς υποκειμένου; Ποια ζητήματα εφαρμογής παρατηρούνται σε διεθνές επίπεδο; Ποιες οι καταληκτικές παρατηρήσεις της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ για την εφαρμογή της σύμβασης στη χώρα μας;

Στα παραπάνω ερωτήματα αλλά κυρίως στο αν 25 χρόνια μετά την υιοθέτηση της σύμβασης, ο κόσμος σήμερα είναι καλύτερος για τα παιδιά, θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις η Όλγα Θεμελή, επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Μαρία Παναγιωτάκη, ψυχολόγος-κοινωνιολόγος, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλονται αποσπάσματα από τις ταινίες: "Η θυσία του Κόρτσακ" του Αντρέι Βάιντα και "Ο Πιανίστας" του Ρομάν Πολάνσκι.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Σχόλια